USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fintech

12 Ekim 2022 15:53

Birleşik Ödeme, Türkiye'nin teknoloji gücünü 10 ülkeye taşımaya hazırlanıyor

Türkiye'de geliştirdiği Fintech ürün ve hizmetlerinin bölgeye ihracatını yapan Birleşik Ödeme, önümüzdeki dönemde de yurtdışı faaliyetlerini artırarak Türkiye'nin teknoloji gücünü yurtdışına taşıyacak. Şirket, iki yıl içinde gelirlerinin yüzde 50'sini yurtdışından elde etmeyi; toplamda 10 ülkede var olmayı hedefliyor.

Birleşik Ödeme, Türkiye'nin teknoloji gücünü 10 ülkeye taşımaya hazırlanıyor

Müşterilerin daha esnek, uygun, hızlı ve sorunsuz tüketici deneyimi yaşayabilmeleri için uçtan uca finansal teknoloji hizmeti sağlayan Birleşik Ödeme; ön ödemeli kart ve dijital cüzdan, online/offline tahsilat, uluslararası ve yurt içi para transferi, kioks/ akıllı kasa ve sadakat programları olmak üzere 5 ana alanda hizmet veriyor. Belediyelerden bankalara, KOBİ'lerden çok uluslu şirketlere çok yaygın bir müşteri kitlesine sahip olan şirket, özellikle 2021 yılında Oyak Portföy Girişim Sermayesi Fonları ve Finberg'den aldığı yatırımların da katkılarıyla 2022 yılına çok güçlü bir şekilde başladı. Azerbaycan ve Romanya ofislerine ek olarak, Gürcistan'da da faaliyetlere başladıklarını anlatan Birleşik Ödeme CEO'su İlker Sözdinler, "Gürcistan Ülke Müdürümüz Nino Chedia ile hedefimiz iki yıl içinde pazarın ilk üç oyuncusundan biri olmak. Türkiye'de geliştirdiğimiz fintech ürün ve hizmetlerimizin bölgeye ihracatını yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de yurtdışı faaliyetlerimizi artırarak Türkiye'nin teknoloji gücünü yurtdışına taşıyacağız. İki yıl içinde de gelirlerimizin yüzde 50'sini yurtdışından elde etmeyi; toplamda 10 ülkede var olmayı hedefliyoruz" açıklamasını yapıyor.

YATIRIMLARA 11'İNCİSİNİ EKLEDİ

Bunun yanı sıra fintech ekosistemini büyütmek ve kendi teknolojisini beslemek adına yaptıkları yatırımlara 11'incisini eklediklerini kaydeden İlker Sözdinler, şirketlerin çalışanlarına yaptığı maddi yardımları ve performansa dayalı ödülleri tek bir cüzdanda toplayan ve çalışanlara seçkin markalarda seçme özgürlüğü sağlayan iWallet'a yatırım yaptıklarını belirtiyor. Bunun gibi sektörde büyümesiyle dikkat çeken girişimlerle hem yerli pazarda hem de globalde iş ortaklığı yapmaya devam etmeyi planlayan Birleşik Ödeme, bugün geldiği noktada yıl sonu itibarıyla 50 milyar işlem hacmi ve 15 milyon son kullanıcıya ulaşıyor.

"Gömülü finans dediğimiz; Birleşik Ödeme olarak, yıllar önce 'fintech as a service' yaklaşımıyla çalışmalarına başladığımız trendin hızlıca ilerlediğini görüyoruz. Görünmez finans ve gömülür finansın önümüzdeki zamanlarda çok hızlıca pazar kazanacağını ve uygulamaların artacağını düşünüyorum" yorumunu yapan İlker Sözdinler, neredeyse her sektörden büyük kurumlara finansal teknoloji çözümleri sunduklarını vurguluyor. Birleşik Ödeme gibi şirketler sayesinde bu tarz büyük şirketlerin fintech servislerini kullanmasıyla bünyelerinde yeni iş modelleri ve yeni gelir olanaklarının ortaya çıkacağını vurgulayan Sözdinler, şöyle devam ediyor: "Önümüzdeki süreçte Merkez Bankası regülasyonlarıyla beraber 'wealth tech' tarafında yeni oyuncuların çıkmasını ve sektöre katkı sunmasını bekliyoruz. Super app noktasında ise, önümüzdeki birkaç yıl super app patlaması yaşayacağımızı; akabinde ise tıpkı ödeme sistemlerinde olduğu gibi konsolidasyon olacağını, 4-5 tane oyuncunun ayakta kalarak sektörün devam edeceğini düşünüyorum. Son olarak önümüzdeki süreçte açık bankacılık API devreye girdiği zaman, Türkiye'de çok başarılı kişisel finans yönetimi uygulamaları görmeye başlayacağız. Hayatınızda hiç olmayan bir bölüm orada devreye giriyor olacak."

EN ÇOK OKUNANLAR