USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fintech

16 Ocak 2023 14:54

2022'yi büyümeyle kapatan Hopi, globalleşme adımları atıyor

2023 yılında e-ticaret ve finansal teknolojiler alanlarında kendilerini geliştirme hedeflerinden bahseden Hopi Üst Yöneticisi (CEO) Yalın Özcan, "Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak. Hopi'nin orta vadede globalleşme gibi bir planı da var, farklı ülkelere girmek istiyoruz. Bu amaçla birkaç ülke de belirledik" dedi.

2022'yi büyümeyle kapatan Hopi, globalleşme adımları atıyor

Hopi Üst Yöneticisi Yalın Özcan, "Fintech ve e-ticaret konularında hedeflediğimiz büyümeyi sağlarsak 2023, bizim için çok farklı bir yıl olur. Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak" dedi.

2022 yılını değerlendiren Özcan, geçen yıl tüm rakamsal hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirterek, ""Rakamsal olarak incelediğimizde Hopi olarak, 2022'de önceki yıla göre ciroda 2,6 kat, işlem adedinde yüzde 30'un üzerinde büyüdük. Müşteri tabanımızı da 11 milyondan 15 milyona çıkardık. Bugün Türkiye'deki her 6 kişiden 1'i Hopi kullanıcısı. Geçen yıl cüzdan ve kartımızı lanse ettik, 250 bin kullanıcıya ulaştık. Kısacası, 2022, e-ticaret ve finansal teknolojilere giriş aşamasıydı, 2023'te bu işlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Kendimize yeni hedefler çıkarmıyor, bunları büyütmeye odaklanıyoruz. Gelecek yıl ayrıca, bizim 2022'de SAS ve Partner Republic iş birliğine giderek temelini attığımız hiper kişiselleştirme projemizi de önceleyeceğiz. Bu projemizle kişiselleştirilmiş teklif sunabilme kapasitemizi en az 3 kat artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"MART AYINDA BÜYÜK BİR LANSMAN YAPACAĞIZ"

Fintech tarafını çok önemsediklerini ve bu alanda büyüyeceklerinin altını çizen Hopi CEO'su Yalın Özcan, "Mart ayında da büyük bir lansman yapacağız. Hopi'nin tüm önyüzünü sıfırdan yazıyoruz. Hiper kişiselleştirme özelliğimizi de ekleyerek e-ticaret ve fintech tarafındaki gelişimi yeni önyüzümüzde sunmuş olacağız" dedi.

Hopi'nin en güçlü yanının veri ve teknoloji şirketi özelliği olduğunu belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Bu özelliklerimizi kullanarak müşterilere yeni şeyler sunmaya çalışıyoruz. Sadece alışveriş anında değil, öncesinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu yönümüzü güçlendirmek için e-para kuruluşları ve finansman şirketleri gibi birçok anlaşmamız da var. Yeni iş birliklerimiz de gündemde. Bu iş birliklerine yurt içi kurumlarla başlayacağız ama Hopi'nin orta vadede globalleşme gibi bir planı da var, farklı ülkelere girmek istiyoruz. Bizim ürünümüz, global bir ürün ve her yere entegre edilebilir. Sadece regülasyonlarına uyarlanması gerekecek. Bu amaçla birkaç ülke de belirledik."
EN ÇOK OKUNANLAR