USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

28 Haziran 2022 13:03

Zorlu Enerji'nin Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi'ne ”Enerjimiz Geleceğimiz” Ödülü

Zorlu Enerji, iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak için hayata geçirdiği ve 2030 yılına kadar 1,2 milyon fidan dikimi gerçekleştirmeyi hedefleyen “Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi”, 2022 yılının ikinci ödülünü aldı.

Zorlu Enerji'nin Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi'ne ”Enerjimiz Geleceğimiz” Ödülü

Zorlu Enerji'nin iklim krizinin etkilerini azaltmak için 2010 yılında hayata geçirerek bugüne kadar yaklaşık 420 bin fidan diktiği "Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları" Projesi, Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi kapsamında verilen "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülünü aldı. Ödülü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez'in elinden alan Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, karbon emisyonunu azaltmaya katkı alanındaki çabalarının takdir görmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

"Sürdürülebilir bir dünya için çalışmak en önemli motivasyonumuz"

Faaliyetlerini, Türkiye'nin sürdürülebilirlik alanındaki büyümesine katkı sunma amacıyla sürdüren bir şirket olarak 2030 yılına kadar operasyonlarından kaynaklanan emisyonları sıfırlama hedefi doğrultusunda çalıştıklarını belirten Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, çabalarının takdir görmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti ve şunları söyledi: "Projemizin bu yıl içindeki ikinci ödülünü TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez'in elinden almak gurur verici. 2030 yılına kadar toplam üretim içinde yenilenebilir enerjinin payını yüzde 100'e çıkarma, operasyon ve enerji üretiminde net sıfır emisyona sahip bir kurum olma ve biyoçeşitliliğin korunması ve iyileştirilmesi için 10 milyon TL yatırım yapma hedefimiz var. Yanı sıra 2040 yılına kadar tüm değer zincirimizde net sıfır emisyona ulaşma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yılın başında bu projemizle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri'nde İklim Eylemi kategorisinde de gümüş başarı ödülünün de sahibi olduk. Küresel iklim krizinin tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğu günümüzde, sürdürülebilir bir gezegen ve toplum için çalışmak en önemli önceliğimiz olmaya devam edecek."

Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi

İklim krizi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan sertifikalı fidan bağışıyla başlayan Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları projesi, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Mehmet Zorlu Vakfı işbirliği ile 2017 yılında geliştirilerek büyütüldü. Projenin yeni hedefi 2030 yılına kadar 1,2 milyon fidan dikimi gerçekleştirmek olarak belirlendi. Her dikilen fidanla ülkemiz orman varlığının zenginleştirilmesine destek olan proje, hedefine ulaştığında 1,2 milyon ton karbon salımının önüne geçilmiş olacak. Hedef büyüttüğü ilk yıl olan 2017'de 35 bin, 2018'de 70 bin, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında da yıllık 90 bin fidan dikimi gerçekleştiren Zorlu Enerji, 2030 yılına kadar her yıl 90 bin fidan dikimi daha gerçekleştirmeyi planlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR