USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

01 Temmuz 2020 12:32

Krizi fırsata çeviren Türkiye, pandemiden büyüyerek çıkacak

Türkiye’nin en büyük ve en köklü şirketlerinden Kütahya Porselen’in yüzde13 hissesini alarak son dönemde adından söz ettiren ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, faaliyet gösterdiği inşaat ve tekstil sektöründe yatırımlara hız vereceklerini söyledi.

Krizi fırsata çeviren Türkiye, pandemiden büyüyerek çıkacak

Türkiye ekonomisinin 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 6 gibi iyi bir rakamı yakalayarak büyüdüğünü söyleyen Taşkın “2019 yılının tamamında 0.9’luk büyüme rakamı yakalandı. Bazı kuruluşların Türkiye’nin küçüleceğini beklerken, büyümeyi başarması bile başarı sayılmalıdır.  Ekonomide 2020 yılına iyi başlamamıza rağmen, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgısını nedeniyle ciddi anlamda daralma yaşanacak. Ancak dünya ülkeleri baz alındığında, Türkiye’nin bu salgınından ekonomik olarak daha az etkileneceğini söylemek mümkün. Dolayısıyla bu süreci fırsata çevirecek gücümüz var. Bunun en basit örneği Çin ve ABD… Bu ülkelerde yaşanan salgının etkisi nedeniyle üretim durma noktasına geldi. Siparişler teslim edilmedi ve Türkiye burada Avrupalı alıcının taleplerini karşılamaya başladı. Bu da bizim bu süreçten büyüyerek çıkmamıza neden oluyor” dedi. 
 
PORSELEN SEKTÖRÜNE PİYANGO

Dünya genelinde milyonlarca firmanın tedarikçisini barındıran Çin’de, üretimdeki azalma, kapanan fabrikalar ve virüs tehlikesinin Türkiye’ye olumlu yansıdığı söyleyen Abdullah Taşkın “Bu süreç Türk porselen sektörüne küresel çapta olumlu yansıyor.  Virüs sonrası Çin’den Avrupa’ya gelen porselen ürünlerinde yaşanan tedirginlik, Türk porselen şirketlerine yarıyor. Ayrıca Türkiye’nin konumu, lojistik ve maliyet avantajı, ülkemizin katalizör pozisyonunu da güçlendiriyor. Ülkemizin hem marka hem de ihracat potansiyeli göz önüne alındığında, yaşanan sürecin de etkisiyle Kütahya Porselen ve Güral Porselen’in dünya markası olma hedefi daha da perçinlenmiş oluyor” açıklaması yaptı. Aynı olumlu yarışmanın tekstil sektörü için de söylenebileceğini ifade eden Taşkın “Bunların tamamı Türkiye ekonomisine yarayacak. Ülkemizin lokomotif sektörlerinin bu denli büyümesi ekonomide itici güç oluşturacak” açıklamalarında bulundu. 

YABANCININ GAYRİMENKUL TERCİHİ TÜRKİYE OLDU

Ülke ekonomisinin iç dinamikleri açısından gayrimenkulün de önem arz eden sektörlerinde başında geldiğini söyleyen Taşkın “Korona Virüs sürecini iyi yöneten ve dünyaya örnek olan Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı ülkemi güvenli liman olarak görmesi nedeniyle gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor. Bizler de yaptığımız yatırımlar ve konut satışlarından bunu net bir şekilde görebiliyoruz” diye konuştu.
 

EN ÇOK OKUNANLAR