USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

05 Haziran 2017 15:42

İstanbul’un en lüks ofisleri

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu ofislerde geçiriyoruz. Durum böyle olunca çalışma ortamlarımızda da evlerimizdeki rahatlığı arıyoruz. İnşaat sektörünün önemli firmalarının hayata geçirdiği lüks ofis projeleri artık bir ofisten çok daha fazlasını sunuyor...

İstanbul’un en lüks ofisleri

Duygu Sayıner / [email protected]

 

Günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofisler artık değişiyor. Değişimi tetikleyen en büyük etken ise yeni Y Kuşağı'nın iş hayatına girmesi... İnsan kaynakları departmanları bu yönde yeni aksiyon planları oluştururken yönetimsel konuların yanı sıra çalışma ortamlarının da yeni neslin beklentilerine uygun olarak düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Dünyadaki trend ve alışkanlıkları araştıran Nielsen’ın çalışanlarına kulak verdiği çok önemli bir projesi var. Şirket, çalışanlarının keyifle çalışabileceği ve fiziksel aktiviteler yapabilecekleri imkanların yer aldığı bir ofis ortamı tasarladı. Özellikle Y Jenerasyonu'nun bütün gün masa başında oturup çalışmak yerine, araya farklı aktiviteler ekleyip kendilerini şarj etmekten hoşlandığını belirten Nielsen Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Ebru Odabaşı, “Fiziksel koşullar konusunda X Jenerasyonu'na göre çok daha hassaslar. Bu nedenle çoğunluğu X Jenerasyonu'ndan oluşan yönetim ekibinin kararları ile ilerlemektense Y ve X Jenerasyonu'ndan oluşan karma bir çalışan komitesinin katkıları ile yeni ofisimizi dizayn ettik” diyor.

 

ENERJİ VEREN IŞIK VE RENKLER... 

Dekorasyon sırasında mekanların bol ışık almasına dikkat ettiklerini ve beyaz, mavi, turuncu, sarı gibi enerji ve mutluluk veren renklerin kullanıldığını belirten Odabaşı, “Çalışanların çay ve kahvelerini rahatça alabilecekleri kitchenette’ler tasarlandı. Ayrıca çalışanların sıkıldıkları anda eğlenceli molalar verebilecekleri malzemeler kullanıldı. Dartlar, basketbol potaları, oyun konsolu ve langırt masası bunlardan bazıları. Bunun yanı sıra plazamızda hem enerji tasarrufu sağlayan hem de insan sağlığına olumlu etkileri ile bilinen gün ışığı aydınlatma sistemleri mevcut” diye anlatıyor. Odabaşı, bu değişimin çalışan üzerinde olumlu sonuçlar doğurduğunu belirtirken, “Çalışanlardan son derece olumlu tepkiler ve geri bildirimler aldık. Ofisteki enerjinin arttığını, çalışanların çok daha mutlu bir şekilde çalıştıklarını net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz” diyor.

 

 

“ŞİRKET KÜLTÜRÜ, BU ORTAMI YAŞATMAYA YÖNELİK OLMALI”

Birkaç basit malzeme ile çalışanlar için eğlenceli ve motive edici mekanlar yaratmanın mümkün olduğunu ancak önemli olanın ise bu ortamın yaşamasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Odabaşı, şirket kültürünün bu ortamı desteklemeye hazır olması gerektiğini vurguluyor. Odabaşı, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Ofis ortamımız, yönetici ve çalışan arasındaki ilişkinin karşılıklı güven üzerine kurulduğu, farklılıklara değer veren, tüm çalışanların fikirlerini özgürce dile getirebildiği, esnek çalışma ve evden çalışma olanakları ile özel ve iş yaşamı arasında denge kurulmasına olanak veren, çalışanların yaptıkları işlerde ve kendi sorumluluk alanları dışında çeşitli projelere dahil olarak fark yaratabilmeleri için desteklendiği, gelişimleri için her türlü olanağın sağlandığı ve iş birliğinin ön planda olduğu şirket kültürümüzle anlam ve hayat buluyor.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR