USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

18 Ağustos 2021 13:13
AA

GABORAS'tan ‘Güvenli Gayrimenkul Piyasası' hamlesi

GABORAS, alım satımdan kredilendirme ve sigortalamaya kadar gayrimenkulle ilgili tüm süreçlerin dijital olarak tek bir noktadan dijital ortamda yürütülebileceği gayrimenkul ticaret platformunu kurdu.

GABORAS'tan ‘Güvenli Gayrimenkul Piyasası' hamlesi

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk kez dijital ortamda '360 derece' hizmet verecek yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmaya hazırlanıyor.

Gayrimenkul sektöründe alıcı, satıcı, kiralayan, kiraya veren, özel taleplerde bulunan, aracı ve temsilci olarak yer alan tüm gerçek ve tüzel kişi veya kuruluşları bir araya getirerek hızlı, kolay ve güvenli bir dijital ticaret deneyimi yaşatmayı amaçlayan platform ile gayrimenkul alım-satım, kiralama ve kiraya verme işlemleri artık tek bir noktadan, www.gaboras.com.tr üzerinden yürütülebilecek. Sektörde bir ilk olacak bu platform, yerel ağ hizmeti, mülk yönetimi, raporlama ve sunum hizmeti, tapu takip ve uyarı hizmetlerinin yanı sıra birinci/ ikinci el satışlardan, devir, kredilendirme ve sigortalamaya kadar gayrimenkulün tüm süreçlerinin tek bir noktadan yerine getirilebileceği yenilikçi bir otomasyon sistemiyle tasarlandı.

Sektörün aktörlerini buluşturacak en kapsamlı piyasa

Geliştirdikleri yeni sistemle kullanıcıların hızlı, kolay ve güvenli online gayrimenkul ticareti ile ilk kez tanışacağını belirten GABORAS İcra Kurulu Üyesi Dinçer Gökçe, "Bireysel ve kurumsal yatırımcılardan emlak danışmanlarına, gayrimenkul geliştiricilerinden değerleme uzmanlarına, portföy sahiplerine ve bankalara kadar sektörümüzün tüm aktörlerinin hukuki ve mali güvencelerle korunacağı bu piyasa, dijital ortamda mülk sergileme, teklif ve talep yönetme, analiz yapma, uçtan uca alım-satım, kiralama ve kiraya verme işlemlerinin gerçekleştirileceği bir ''Güvenli Gayrimenkul Piyasası'' dedi.

Emlak danışmanları yerel ağa katılarak global pazarlama imkanı sağlıyor

GABORAS'ın sektördeki potansiyel alıcılara nitelikli, güvenilir ve liyakata dayalı hizmet sunabilmek için yerel hizmet ağı oluşturduğunu kaydeden Gökçe, alanında uzman gayrimenkul danışmanlarından oluşan bu ağ sayesinde gayrimenkul arzında doğrulanmış bilgi sağlandığını belirterek "Gayrimenkulü görerek almak isteyenler için de, mülkün temizlenip hazırlanması, yerel ilan afişlerinin asılması, gelen müşterilere mülkün gösterilmesi, sözleşmenin ardından tapu dairesinde ve diğer ortamlarda verilmesi gereken mali ve hukuki hizmetler GABORAS Yerel Ağ Üyeleri'nce sağlanır. Büyük hacimli, nitelikli gayrimenkul ticaretinde uzman kurumların desteğine kavuşma ve doğrudan ilgililer arasında yürütülen işlemlerle doğru ve hızlı ticaret yapma imkanı veren sistem, varlık yönetiminde en yüksek verimi elde etmek için de uzmanlık sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Platformun gayrimenkul danışmanlarına olan katkısını anlatan Gökçe, "Danışmanların GABORAS'ın ulusal pazarlama ağından yararlanabilmesi en önemli avantajlardan biri. Sisteme portföylerini ekleyerek süreci tek ekran üzerinde yönetme imkanına kavuşabilen emlak danışmanları, güncel değer tespiti gerçekleştirebiliyor, tüm gayrimenkullerle ilgili tek tıkla sunum hizmeti alarak müşterilerine sunabiliyor, meslektaşları ile network kurarak bölgesinde önerilen uzmanlar arasına girme şansını sağlayabiliyor" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR