USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

10 Kasım 2015 13:21

'Evora İstanbul' modelini Denizli’ye taşıyor

Yükümüzü sardık, çıktık İstanbul dışına" diyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, Denizli'deki karma projeyi Ocak 2016’da satışa sunacaklarını, ardından başka Anadolu projelerinin de geleceğini söyledi.

'Evora İstanbul' modelini Denizli’ye taşıyor

Teknik Yapı, Emlak Konut ile yaptığı ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşım’ modeli kapsamında Denizli’nin merkezinde 115 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 1.500 bağımsız birimden oluşan yeni bir karma proje yapacak. Yaklaşık 600 milyon lira büyüklüğünde olacak proje için Ocak 2016’da ön talep toplanacak ve yılın ilk çeyreğinde lanse edilerek satışa çıkacak. Anadolu’nun sanayi üslerinden biri olan Denizli’nin aynı zamanda kültürel ve termal kaynaklarıyla da önemli bir turizm şehri olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu kapsamda projeyi hem yaşam amaçlı hem de yatırım amaçlı bir konseptte sunacaklarını ifade etti.

ANADOLU'DA DA 'KAZAN KAZAN'

“Bugüne kadar yeni potansiyel bölgeleri keşfederek müşterilerimize kazandırma konusunda yüksek başarılı sağladık” diyen Nazmi Durbakayım, ‘kazan-kazan’ modelini Anadolu’ya yayacaklarını açıkladı. Evora İstanbul, Metropark ve Concord projelerinden oluşan üç önemli Teknik Yapı yatırımındaki müşteri mozaiğinin bu açılımda etkili olduğuna vurgu yapan Durbakayım, "Özellikle 2005’ten bu yana gerçekleştirdiğimiz büyük projelerimizden daire alanların yüzde 25’inin Anadolu’dan olması, bizim İstanbul dışında uygun bir proje araştırmamıza neden oldu" ifadelerini kullandı. 

12 adada yükselecek rezidans ağırlıklı olacak

DENİZLİ'DEKİ proje hakkında ön bilgi aktaran Durbakayım, "Denizli projemiz; altısı konut, ikisi ticaret, ikisi park ve ikisi eğitim adasından oluşan toplam 12 adadan oluşan arazi üzerinde yükselecek. Rezidans dairelerin ağırlıkta olacağı proje, home ofis, park alışveriş caddesinin de içinde kendi kendine yetecek bir yerleşim ünitesi oluşturacak" diye konuştu.

İstanbul 1'e 3 verdi

"EVORA İstanbul projesini Denizli’ye taşıma nedenimizin arkasında ortaya çıkan yeni şehir anlayışı ve sağladığı kazanç yatıyor" diyen Durbakayım, "Dört yıl önce bir iddiada bulunmuştuk. Şimdi 4.979 daire ve 100 ticari üniteden oluşan bu küçük şehirde yaşam başladı. İlk başta yaklaşık 1 milyar lira olan değeri 3 milyar liraya ulaştı" dedi.

Tek parti bize ivme kazandırır

SEÇİM sonrası tek partili bir hükümetin kurulacak olmasının inşaat sektörüne 2004’teki gibi bir ivme kazandıracağını ifade eden Durbakayım, beklentilerini şöyle özetledi: "Yeni ekonomi yönetiminin kentsel dönüşüm, KDV, harçlar, imar mevzuatı, mütekabiliyet gibi sektördeki ana çarkların gözden geçirilmesini; başta yabancı yatırımcılar olmak üzere konut alıcılarının geçici iyimserlik havasından çıkarak, gayrimenkul sektörünün yine en güvenli liman olduğuna ikna edilmesi için bürokrasinin eski işlerliğine kavuşmasını umuyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR