USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

22 Haziran 2020 19:26

Pandora geri dönüşüme öncülük ediyor

Pandora mücevherlerinde kullanılan altın ve gümüşün yüzde 71’i geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde ediliyor. Tamamıyla geri dönüştürülmüş metallere yönelmek karbon ayak izini, su kullanımını ve diğer olumsuz çevresel etkileri azaltacak

Pandora geri dönüşüme öncülük ediyor

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Mücevher sektöründe de sürdürülebilir adımlar atılıyor. İtalyan Pandora, kullandığı altın ve gümüşün yüzde 71’i geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde ediyor. Tamamıyla geri dönüştürülmüş metallere yönelmenin; karbon ayak izini, su kullanımını ve diğ­er olumsuz çevresel etkileri azaltacağını hatırlatan Pandora CEO’su Alexander Lacik, bu yaklaşımın üretilen mücevherin kalitesini düşürmeyeceğini de belirtiyor. 

“2025 YILI İTİBARİ İLE SADECE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ALTIN VE GÜMÜŞE DÖNECEĞİZ”

Diğer yandan Pandora Türkiye Ülke Müdürü Sağnak Binzet, “Pandora olarak, 2025 yılı itibarıyla sadece geri dönüştürülmüş altın ve gümüşe dönecek olmamız bu bilincin önemli bir göstergesi. Ayrıca 2020 yılı içerisinde, Tayland’daki iki üretim tesisinde yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanımına geçiyor. Diğer yandan markamız, BM bünyesindeki Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (Science Based Targets Initiative) de katıldı” dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR