USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

29 Aralık 2020 12:35

Oya Yalıman: Dijitalleşme bir seçenek değil zorunluluk

Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Platin Global 100 Ödülleri" dün akşam birbirinden değerli konukları ile sahiplerini buldu. Platin dergisinin, Ipsos ile birlikte çalışarak yürüttüğü "Platin Global 100 Endeksi"nin teması bu yıl "dijitalleşme" olarak belirlendi. Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman törende yaptığı konuşmada, yerli ve milli bir ekonomi dergisi olarak Türk ekonomi basınında 23 başarılı yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Oya Yalıman: Dijitalleşme bir seçenek değil zorunluluk

Yalıman "Platin Global 100 Endeksi" için çalışmalara 2017 yılında Bağımsız Pazar Araştırma Şirketi Ipsos'la başladıklarını ifade ederek, "Türkiye'yi global arenada temsil eden markaları endekslemek istedik. Buradaki amacımız Türkiye'nin tanıtım ve yatırım şampiyonlarını okuyucularımızla buluşturmaktı, onları ödüllendirmekti." şeklinde konuştu.

Bu yıl Platin Global 100 Endeksi'nin teması olarak dijitalleşmeyi seçtiklerini belirten Yalıman, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız dünyada ve iş dünyasında kurallar hemen hemen her gün yeniden yazılıyor, bunu hep beraber yaşayıp görüyoruz. Dijitalleşmenin bir seçenek değil, zorunluluk olduğunun iş dünyasının farkına varması. Bugün açıklanacak şirketler aslında bu yolculuğa çoktan çıkmış şirketler. Okuyucularımız da izleyecilerimiz de şirketlerin faaliyetlerini okudukları zaman görecekler ki bu aslında 90'lı yıllardan beri süregelen bir süreç, bu sebeple dijitalleşmeyi seçtik örnek olması, rol model olması ve Türk ekonomisinin daha hızlı ilerlemesi için."

EN ÇOK OKUNANLAR