Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın detaylarını açıklıyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati : Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut projesi olan 'İlk Evim, İlk İşyerim Projesi' ile 5 yıllık dönemde 500 bin sosyal konut yapmayı, 50 bin işyerini tamamlamayı hedefliyoruz.
Bakan Nebati: Satın alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak
Bakan Nebati: Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi.
Bakan Nebati: Yeni Evim Programı kapsamında konut kredisi faiz oranı yüzde 0,69 oranından başlayacak. 15 yıl vade uygulanacak
Bakan Nebati, "Sağlanacak finansman İstanbul'da en çok 5 milyon lira, 2. Bölge illerinde en çok 3 milyon lira, 3. Bölge illerinde en çok 2 milyon liradır. Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenirken, azami 15 sene vadeyle sağlanacak finansman da faiz/kar payı oranı yüzde 0,69'dan başlayacak. Yeni Evim Programı'ndan yararlanacakların halihazırda bir konutunun olmaması ve son bir yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor."
BAKAN KURUM HANGİ PROJELERİN DAHİL OLDUĞUNU AÇIKLADI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı sunumda hangi projelerin yeni kampanyaya dahil olacağını açıkladı. Bakan Kurum, tüm Emlak Konut projelerinde Yeni Evim Kampanyası'nın geçerli olacağını belirtti.
16 OCAK'TA BAŞLAYACAK
Bakan Kurum: Kampanyamız 16 Ocak'ta başlayacak.
Bakan Kurum: Kampanyadaki taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek
"İLK ETAPTA 100 BİN AİLE EV SAHİBİ OLACAK"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Yeni Evim Kampanyası ile ilk etapta 100 bin ailenin çok kısa bir zaman içerisinde ev sahibi yapılmasının hedeflendiğini belirtti.
Kurum, "Ülkemizin her yerinde bitmiş, belirli oranda tamamlanmış ve bankalarla garantörlük sözleşmesi imzalanmış yeni projelerden faydalanılabilecek. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek." dedi.
Bakan Kurum, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili detaylar ve gelişmelerin 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini açıkladı.