USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

09 Ekim 2020 16:16

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Borsalar Forumu 14. Toplantısı yapıldı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Borsalar Forumu 14. Toplantısı, yurt dışından konuşmacıların da katılımıyla 8 Ekim Perşembe günü Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde online olarak organize edildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, 24 İİT üyesi ülkeden 24 borsa, 8 takas ve saklama kuruluşunun yanısıra 13 ulusal ve uluslararası sektör kuruluşundan toplam 135 temsilci katılım sağladı. Forum; üye kuruluşlar arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik olarak 2005 yılından beri her yıl Borsa İs

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Borsalar Forumu 14. Toplantısı yapıldı

Açılış oturumunda konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hakan Atilla İslam ülkelerinden toplantıya katılan temsilcilere teşekkür ederek, “İçinden geçmekte olduğumuz bu olağanüstü zamanlarda; İİT sermaye piyasalarının uygulayıcıları ve temsilcileri olarak birbirimizin deneyimlerinden yararlanmamız ve işbirliği fırsatlarını değerlendirmemiz her zamankinden daha önemlidir. Bu nedenle, bugün gerçekleştirdiğimiz toplantımız çok değerli ve anlamlıdır. İslami sermaye piyasalarının gelişimi ortak çalışmalarımız ve işbirliğimizle gerçekleşecektir.” dedi.

Ayrıca Forum’da, Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) CEO’su Nandini Sukumar, Takas İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Serkan Aşkar, Borsa İstanbul Uluslararası İlişkiler Direktörü Dr. Recep Bildik, Borsa İstanbul Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mahmut Varlı, Ziraat Portföy Uzmanı Kadir Altunok, Durham Üniversitesi Islam Ekonomisi Prof. Mehmet Asutay, S&P Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Çevresel, Sosyalve Kurumsal Yönetim (ÇSY) Direktörü Jaspreet Duhra, Borsa İstanbul Uluslararası İlişkiler Servis Yöneticisi Mahmut Aydoğmuş, Forum kapsamında yürütülmekte olan projeler ve İslami Sermaye Piyasalarına ilişkin sunumlar yaptılar. Ayrıca iyi uygulamaların paylaşımı başlığı altında, İran Merkezi Saklama Kuruluşu, Pakistan Borsası, Uluslararası İslami Finansal Piyasalar (IIFM) ve İslami Finans Kuruluşları için Muhasebe ve Denetleme Kurumu (AAOIFI) sunumlarını gerçekleştirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR