USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

03 Ekim 2022 16:15
DHA

İsdemir 52 yaşında!

İskenderun'da bulunan demir çelik fabrikası İsdemir 52'nci yaşını kutluyor.

İsdemir 52 yaşında!

İSTANBUL, (DHA)- Demir çelik fabrikası İsdemir kuruluşunun 52'nci yılını kutluyor. Hem uzun hem yassı çelik üreten entegre tesisi konumundaki fabrika yarım asırdır İskenderun'da yer alıyor.

İskenderun'da 1970 yılında temelleri atılan OYAK'ın Maden Metalürji şirketlerinden İsdemir, 52 yaşında. Yaklaşık 5,8 milyon ton/yıl sıvı çelik, 3,5 milyon ton/yıl yassı ürün, 0,6 milyon ton/yıl kangal ve 2,5 milyon ton/yıl kütük nihai ürün üretim kapasitesi ile dünyanın önemli çelik üreticileri arasında yer alıyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 yılı araştırmasında 5'inci sırada yer alan İsdemir, kurulduğu günden bu boru imalatı, gemi yapımı, inşaat, basınçlı kaplar ile kazanlar, genel konstrüksiyon, kara ve demiryolu araçları gibi birçok sektöre temel girdi sağlıyor. Fabrika, geçen yıl İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile hayata geçirdiği 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı' Hataylı çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Çocuklar, Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda akülü arabalarla eğlenerek trafik kuralları ile işaretlerini öğreniyor.

Fabrika, güvenlik risklerinin, istem dışı oluşan güvensiz davranışların ve ortamların, geçmişte yaşanmış iş kazalarının getirdiği deneyimlerin çalışanlara; dijital eğitim simülatörleri, artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları aracılığıyla aktarılarak, uygun bilgi, beceri ve davranışların kazandırılması için mayıs ayında İSG Eğitim ve Simülasyon Merkezi açıldı. Çalışanların uygulamalı eğitim aldığı merkezle, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında farkındalık yaratarak sahada güvenli davranış değişikliği gerçekleştirmeleri amaçlanıyor.

2022'nin ilk altı ayında, uzun ürünlerde 2 yeni ürün kalitesi geliştiren ve bu sayede kalite sayısını 320'ye çıkaran İsdemir'de yassı ürünlerde ise 237 ürün kalitesi bulunuyor. Enerji verimliliği odaklı yatırımlar kapsamında geçen mayıs ayında 3 No'lu kok bataryasını devreye alan fabrika, yeni batarya ile yan ürün satış hacmini büyütmeyi, enerji tasarrufu sağlamayı ve metalürjik kok üretimini artırarak ithalatın önüne geçmeyi hedefliyor. Yeni 1. Yüksek Fırın ve Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi yatırımlarını da tamamlamak için çalışmalara devam ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR