USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

06 Aralık 2018 00:32

Ermut: Yatırımcılar için her türlü desteğe hazırız

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "BADEER I. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi"nde konuştu. Ermut "Özellikle bazı sektörler Türkiye için çok kritik ve stratejik sektörler. Mesela enerji bu sektörlerden bir tanesi. Genç ve dinamik bir ekonomiyiz. Endüstrimiz hızlı bir şekilde büyüyor. Bu Türkiye'nin enerji ihtiyacını artırıyor." dedi

Ermut: Yatırımcılar için her türlü desteğe hazırız

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin çalışmalarına değinen Ermut, Türkiye'de birçok yeni projeye başlandığını ve bu projelerin değişik sektörlerdeki yatırımcılar için fırsat niteliğinde olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin, enerji yatırımları açısından çok cazip bir ülke olduğuna işaret eden Ermut, "Özellikle bazı sektörler Türkiye için çok kritik ve stratejik sektörler. Mesela enerji bu sektörlerden bir tanesi. Genç ve dinamik bir ekonomiyiz. Endüstrimiz hızlı bir şekilde büyüyor. Bu Türkiye'nin enerji ihtiyacını artırıyor. Doğal kaynaklar açısından dışa bağımlılık yaşayan bir ülkeyiz. Bu konuda pek çok çözüm üretmeye çalışıyoruz." diye konuştu. 

Yatırımcılara hem yenilenebilir hem de konvansiyonel enerji kaynakları açısından çok ciddi fırsat ve teşvikler sağladıklarını aktaran Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yatırımcılar için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. 

Türkiye’nin 2002 yılına kadar 15 milyar dolar civarında doğrudan yatırım çektiğini, ülkenin 2002'den bu yana ise yaklaşık 201 milyar dolar yatırım çektiğini hatırlatan Ermut, "Hiçbirimiz bu gelen yatırımı yeterli görmedik. Çünkü ülkemizin potansiyelinin çok daha fazla olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Çıktılar rapor olarak yayımlanacak

Bu arada zirve yönetiminin verdiği bilgilere göre, etkinlik yarın düzenlenecek b2b görüşmelerle devam edecek.

Burada 40’dan fazla ülkeden 300’e yakın yabancı yatırımcı sanayi, enerji, turizm, inşaat, savunma, ileri teknoloji, tarım ve hayvancılık, sağlık gibi alanlardaki 100’ün üzerindeki yerli yatırımcıyla bir araya gelecek.

Toplamda 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye çekilmesi hedeflenen zirvenin ardından, oluşan ticaret hacmi yayımlanacak bir raporla duyurulacak. 

EN ÇOK OKUNANLAR