USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

19 Mart 2023 16:28

Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi açıldı: 80 milyon dolarlık dev yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Bandırma'daki Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreni'ne katıldı. Düzenlenen tören sonrasında tesiste üretim başlatıldı.

Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi açıldı: 80 milyon dolarlık dev yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ham madde ile başlayıp nihai ürüne kadar uzanacak bir sistemle, ülkemizin tüm değerlerini harekete geçirmekte kararlıyız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskişehir'de keşfettiğimiz 694 milyon tonluk nadir toprak elementi rezervimizi yıllık 1200 ton cevher işleyecek bir tesisle kazanca dönüştüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırım bedeli 80 milyon doları bulan Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi, bu alanda ülkemizin ilk, dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bor karbür yanında sıvı karbürden ve lityum üretimi konusunda da yakında somut adımlar atılacaktır. Aynı şekilde çeliğin dayanıklılığını artırmak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan Ferrobor tesisimiz de bu yıl içinde hizmete girecektir" diye konuştu.

KÜTAHYA'DA DA TESİS KURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Bandırma Bor Karbür Tesisi) Buradan elde ettiğimiz tecrübeyle Kütahya Emet'te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi daha kuracağız" dedi

BOR KARBÜR NEDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bor karbür konusunda merak edilenlere ilişkin videolu paylaşım yaptı.

İşte o paylaşım:

EN ÇOK OKUNANLAR