USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

28 Mart 2019 14:43

ATO: Ankara üstü örtülü bir hazine, şehrimizi uyandırmamız lazım

Ankara Ticaret Odası (ATO), oda ve borsalar tarafından mesleki konularda dört ayda bir gerçekleştirilen Ankara Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, "Ankara gerçekten üstü örtülü bir hazine. Biz Ankaramızın kendimiz farkında değiliz" dedi.

ATO: Ankara üstü örtülü bir hazine, şehrimizi uyandırmamız lazım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ile ilçe Borsa ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın yaşanan problemlerle 25-30 yıl içerisinde hizmette mağdur şehirler arasında olduğunu söyledi. Ankara'nın memur kimliğinden sıyrıldığını belirten Baran, "Şu anda savunma sanayiinin Türkiye'deki  merkezi, metal sanayide Türkiye'nin merkezi konumunda, medikal anlamda gerçekten önemli başarılar elde etti. Hem şehir ekonomisine, hem ülke ekonomisine hem de ihracat anlamında medikal sektörünün önemli destekleri var. Savunma sanayii keza böyle, 2 milyar dolara yaklaşan bir ihracat hacmimiz var" dedi.

Ankara'yı sağlıkta da Türkiye'nin başkenti yapmak için gayret sarf ettiklerini kaydeden Baran, Türkiye'nin en büyük iki hastanesinin birisinin açıldığını, diğerinin kısa sürede açılacağını ve hastanelerin yatak kapasitesi ve hekim kalitesi açısından gelişmiş olduğunu belirtti. Uluslararası fuar ve kongre merkezlerinin bir şehrin olmazsa olmazı olduğunu anlatan Baran, Ankara'nın kısa sürede uluslararası bir fuar merkezine kavuşacağını vurguladı.

"Ankara üstü örtülü bir hazine"

Şehrin hazırlanması gerektiğini aktaran Baran, "Çok eski kimliğinden sıyrılmış bir Ankara var. Bunlar için çok önemli olan, şehrimizin hazırlığı ve sayın başkanımdan özellikle bunu istirham ediyorum, çok önemli olmazsa olmazlar var. Şehrimizi uyandırmamız lazım. Ben daha önce de söyledim Ankara gerçekten üstü örtülü bir hazine. Biz Ankaramızın kendimiz farkında değiliz" ifadelerini kullandı. 

Baran, Ankara'da ulaşım, fuar ve spor alanlarında çok önemli sıkıntıları olduğunu da söyledi.

EN ÇOK OKUNANLAR