USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

09 Haziran 2021 15:26

Ali Aydın: Enerjimizi rüzgardan alıyoruz

Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın "Yenilenebilir enerji alanında ülkemizin yüz akı olan rüzgar enerjisi üretimi ve servis sektörü, 2021 yılında büyük bir sıçrama yapıyor" dedi.

Ali Aydın: Enerjimizi rüzgardan alıyoruz

Yenilenebilir enerji alanında ülkemizin yüz akı olan rüzgar enerjisi üretimi ve servis sektörü, 2021 yılında büyük bir sıçrama yapıyor. Pandemi sonrasında yerli ve temiz enerjiye olan gereksinimin daha da ortaya çıkması ile birlikte resmi kurumlar, teşvik mekanizmaları konusunda elinden geleni yaptı. Ülke Enerji olarak içinde bulunduğumuz rüzgar enerjisi sektörü, yüksek teknoloji adaptasyonu ve yetkin insan kaynağı gerektiren bir alan.

Dolayısıyla 2021, yatırımlarımızı yüksek oranda artırdığımız bir dönem olacak. Türbin kanat inceleme işlemlerinde kullandığımız yapay zeka destekli drone'larımızın çeşidi ve sayısını da artırıyoruz. Böylelikle türbinlerin duruş sürelerini kısaltıp üretimi maksimize edeceğiz. Tüm çalışan kadromuzda genişlemeye gitmemizden dolayı yurt dışı eğitim yatırımlarımız da yüksek seviyede olacak. Global müşterilerimize olan hizmet süreçlerimizi optimize etmek amacıyla Ukrayna merkezli ofisimiz yakında devreye alınıyor. Kısacası 2021, şirketimiz için temponun yüksek olduğu bir yıl olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR