USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dijital Dönüşüm

06 Haziran 2023 12:18

“Dijitalleşme sadece teknoloji yatırımı değil, iş yapış şekillerinin değişmesidir”

Dijital dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu, örneğin ERP kullanan KOBİ'lerin verimliliğinin 2,3 kat kadar arttığını belirten Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan, ancak “Dijitalleşme sadece bir teknoloji yatırımı değil, iş yapış şekillerinin değişmesidir” yorumunda bulunuyor.

“Dijitalleşme sadece teknoloji yatırımı değil, iş yapış şekillerinin değişmesidir”

Dijitalleşmenin, işletmelerin, özellikle de KOBİ'lerin verimliliği için hayati önem taşıdığını belirten Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan, "Yapılan araştırmalara göre kurumsal kaynak planlama sistemleri (ERP) kullanan KOBİ'lerin verimliliği, kullanmayanlardan ortalama 2,3 kat daha fazla oluyor. Bu oran dikkate alındığında işletmeler için dijital dönüşüm artık kaçınılmaz hale geliyor" diyor. Dijital dönüşüm projelerinin başarılı olabilmesi için öncelikle şirket stratejilerine entegre şekilde hayata geçirilmeleri gerektiğini ifade eden Sertcan, "İşletmeler bunun yalnızca bir teknoloji yatırımı olmadığını, iş yapış şekillerinin değişmesi, işin dijitalde yeniden kurgulanması anlamına geldiğini bilerek dönüşüme başlamalı. Bir yandan dijital dönüşüm kapasitesi artırılırken, aynı zamanda buna paralel olarak yetenek dönüşümüne de yatırım yapılması gerekiyor" açıklamasını yapıyor.

"İŞ SÜREÇLERİNİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

Uzun yıllardır müşteri sayısı açısından ERP sektörün liderliğini üstlendiklerini anlatan Sertcan, Logo Yazılım olarak sundukları uçtan uca, güncel mevzuata uyumlu ve güvenli yazılım çözümleriyle işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştırdıklarının altını çiziyor.

Sertcan, farklı ihtiyaçlara uygun, verimliliği artıracak güvenilir on-prem ve bulut tabanlı ERP çözümleriyle, 900'den fazla iş ortağıyla işletmelerin yanında olduklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam ediyor: "Logo ERP çözümleri, her ölçekten ve her sektörden işletmenin, iş birimlerinin ve süreçlerinin birbirlerine entegre olmasını, dolayısıyla etkin yönetim ve kontrol sağlıyor. Kurulan bu yapı işletmelere tüm süreçlerinde çeviklik kazandırıyor. Üretimden satın almaya, dış ticaretten satışa kadar tüm operasyonlarda görünürlük, tam denetim, uyum ve veri güvenilirliği sağlayan Logo ERP çözümleriyle daha fazla verimlilik ve müşteri memnuniyeti elde ediliyor."

"KOBİ'LERE ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ"

Şirketlerin ihtiyaçlarını doğru belirlemeleri ve bu süreçteki çözüm ortaklarını doğru seçmelerinin en önemli konu olduğunu belirten Sertcan, "Çözüm ortaklarının danışmanlık, veri güvenliği, destek hizmetleri gibi başlıklardaki deneyimi bu seçimde dikkat edilmesi gereken noktalar. Logo Yazılım olarak buradaki rolümüzü çift taraflı olarak görüyoruz. Birincisi işletmelerin yatırımlarında teknolojiye öncelik vermesi için yönlendirmelerde bulunmak ve firmaların teknolojiye uyum sağlaması. İkincisi ise danışmanlık. Bu noktada da Dijital Dönüşüm Hizmetleri iş birimimiz ile dijital süreçlerin şirketlerin hayatına girmesinde yönlendirici bir rol üstleniyoruz" bilgisini veriyor.

"BULUT ERP SERVİSLERİMİZİŞLETMELERİ GÜÇLENDİRİYOR"

Bulut teknoloji ile geliştirdikleri ERP servislerinin işletmelere önemli avantajlar kazandırmanın yanı sıra onları rekabette güçlendirdiğini de söyleyen Sertcan, "ERP çözümleri, kolay kullanım ve kolay erişim imkânı ile artık bir servis olarak sunuluyor ve alınan hizmete her zaman her yerden ulaşılabiliyor. Bulut bilişim altyapımız ile ERP sistemi sürekli güncel olarak kullanılabiliyor ve vakit alan versiyon geçişlerine gerek kalmıyor. Sunduğumuz bulut hizmeti kapsamında veriler korunuyor; kötü niyetli girişimlere karşı veri güvenliği sağlanıyor" ifadelerini kullanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR