USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Ekim 2020 03:36

"Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yakından tedarik..."

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Birliği (EHKİB) Başkanı Burak Sertbaş, hazır giyim ve tekstil sektörü ile ilgili Platin'e konuştu.

"Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yakından tedarik..."

Sektörleri için sürdürülebilirliğin en önemli konuları olduğunu söyleyen EHKİB Burak Sertbaş, 2020 yılını ‘Sürdürülebilirlik Yılı’ ilan ettiklerini aktarıyor. Sürdürülebilirlikle ilgili bir Ür-Ge projesi yürüttüklerini ve projeye üye firmaların yönetsel ve operasyonel süreçlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Sertbaş, firmalarıyla sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler yapmayı hedeflediklerine işaret ediyor. 

“Gündemimizde yer alan diğer bir önemli konu dijitalleşme. Pandemi nedeniyle mağazaların kapanması, uluslararası fuar organizasyonları, ticaret heyetlerinin yapılamaması bizi etkinliklerimizi dijital platformlara taşımaya yöneltti. Birlik olarak yapacağımız sanal fuarlar/heyetler ile online eğitimlerle üyelerimizin dijital altyapılarını geliştirmeyi hedefliyoruz” diyen Sertbaş, sektörde öne çıkan üçüncü önemli konunun ise yakından tedarik (nearshoring) olduğunu kaydediyor. Bu noktada moda endüstrisinde tedarik zincirindeki değişimin Covid-19 öncesinde başladığını hatırlatan Sertbaş, yeni dönemde moda sektöründeki küresel tedarikin daha talep odaklı, daha sürdürülebilir, çevresel ve sosyal alanlarda daha duyarlı bir yapıya dönüşeceğine vurgu yapıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR