USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 18:45

Sektörün birincisi konumunda

1.3 milyar dolar ciro ve yıllık 5.5 milyon metreküp ağaç bazlı panel üretim kapasitesi ile dünyanın yedinci, Avrupa’nın dördüncü büyük üreticisi olan Kastamonu Entegre’de hedef, dünyanın en büyük beşinci üreticisi konumuna erişmek

Sektörün birincisi konumunda

Bu yıl 50’inci faaliyet yılını kutlan Kastamonu Entegre’nin CEO’su Haluk Yıldız, “Ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın yedinci, Avrupa’nın dördüncü büyük üreticisiyiz. MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli üretiminde ise dünyada ilk dört içerisinde yer alıyoruz. Kastamonu Entegre olarak dünyaya entegreyiz” şeklinde konuşuyor. Yıldız, hedeflerinin Kastamonu Entegre’yi dünya beşincisi yapmak olduğunu dile getiriyor.

AMERİKA’DAN ÇİN’E İHRACATTA SEKTÖR BİRİNCİSİ

Bugün Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da olmak üzere yurt içinde toplam alttı farklı lokasyonda üretim yaptıklarını ve sadece üretimle değil sağladıkları istihdam ve sosyal imkanlarla da ülkenin ekonomik büyümesine ve toplumsal kalkınmasına destek olduklarını belirten Yıldız, ihracatları hakkında önemli bilgiler veriyor. “Sektörümüzdeki yatırımlarımız sonucu elde ettiğimiz yüzde 25-30 pazar payı ile Türkiye’de lider durumdayız. Yıllardır Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında ilk 50 içindeyiz” diyen Yıldız, üretimdeki güçleri, bilgileri ve tecrübeleriyle Amerika’dan Çin’e 100’ün üzerinde ülkeye yaptıkları yıllık 200 milyon dolara yakın ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olduklarının altını çiziyor.

EN ÇOK OKUNANLAR