USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

12 Eylül 2020 13:13

"Rekabet şartları ve rekabetin yapısı değişiyor"

Değişime hızlı adapte olan çevik, kurumsal yapısı ve kültürü sağlam şirketlerin geleceğe daha güvenli baktıklarını vurgulayan, CGE Kurumsal Yönetim Değerlendirme ve Yazılım Hizmetleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı B. Tülin Seçen ile bir araya gelerek kurumların geleceğine yön verecek trendleri konuştuk.

"Rekabet şartları ve rekabetin yapısı değişiyor"

• CGE Evaluation iş fikri nasıl ortaya çıktı, CGE Evaluation kurumlara nasıl destekler sağlıyor? Hangi uygulamalar ön plana çıkıyor?

CGE Evaluation günümüz iş dünyasında, yönetim kurullarının, kurum kültürünün, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik seviyelerinin, çalışanlarının, yasalara uyumunun, iş süreçlerinin, organizasyonun ve risklerin ayrıntılı analizi için geliştirilmiş değerlendirme araçları ile içerikleri sunmak üzere yapılandırılmış uluslararası kullanıma açık güvenli bir dijital değerlendirme merkezi. Bu kapsamda değerlendirme hizmeti sunan ilk ve tek uygulama olup, ülkemizin dünyaya açılan bir markası olmak temel hedeflerimiz arasında. CGE Evaluation iş fikri, dünya genelinde kuruluşların ve özellikle KOBİ’lerin danışmanlık araçlarına daha hızlı ve düşük maliyetli ulaşması, kendi iç değerlendirmelerinde objektif bir yaklaşım ve üçüncü taraf güvenliğinin sağlanması için geliştirildi. Güncel olarak altı kategori altında; yönetim ve sürdürülebilirlik, yönetim kurulu kurumsal kapasite, insan kaynakları, risk ve teknoloji değerlendirme, derecelendirme ve raporlama hizmetleri sunuyoruz. 

“ŞİRKETLER SADECE ŞİRKET ORTAKLARINA DEĞİL, TÜM PAYDAŞLARINA KARŞI SORUMLU HALE GELDİ”

• Kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik şirketlerin geleceği için ne ifade ediyor? 

Rekabet şartları ve rekabetin yapısı değişiyor. Değişime hızla adapte olan, çevik, kurumsal yapısı ve kültürü sağlam şirketler geleceğe daha güvenle bakıyorlar.  Artık kâr elde amacı ile toplumsal çıkarlar arasında paralel bir ilişki var. Günümüzde, şirketler sadece şirket ortaklarına değil, tüm paydaşlarına karşı sorumlu hale geldi. Yalnızca ekonomik sürdürülebilirliğe odaklanan işletmelerin günümüz şartlarında rekabet gücünü koruması veya artırması mümkün değil. Kurumsal yönetişim ve sürdürülebilirlik ilkelerine uyumlu yönetilen kuruluşların; kurum itibarı, marka değeri, kârlılıkları artacak, gelir dalgalanmaları azaldığı için daha planı ve güvenli bir şekilde geleceğe bakabilecekler. 

“ÇEVİK ORGANİZASYONLARA DÖNÜŞMELERİNE KATKIDA BULUNUYORUZ”

• Online metotlar, kurumlara verdiğiniz hizmetleri nasıl değiştirdi? Online metotların, önümüzdeki dönemi nasıl şekillendireceğini öngörüyorsunuz?

Kurumların, hem zaman hem de insan kaynağı açısından önemli tasarruflar sağlamalarının yanı sıra çevik organizasyonlara dönüşmelerine de katkıda bulunuyoruz. Günümüzde zaman ve verimlilik en önemli iki konu… Online metotlar bu açıdan kuruluşlara katma değer sağlayan en güvenilir iş araçları olacak. İlerleyen dönemde araştırma altyapısı ve sistemin analitik zekası kullanılarak yeni araştırma raporlarını ve yenilikçi ürünleri müşterilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR