USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Ocak 2021 11:29

Nuri Öztaşkın: Artık 52 saniyede bir yatak üretiliyor

Platin Global 100 Endeksi 'Mobilya Sektörü' birincisi Yataş CEO'su Nuri Öztaşkın dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Öztaşkın "Üretim aşamasında makinelerimize yönelik Ar-Ge projelerimiz kapsamında; otomatik besleme sistemi tasarımı, hammaddenin uzak mesafelere taşınmasını sağlayacak sistem tasarımı-uygulaması ve özel test sistemi tasarımları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Nuri Öztaşkın: Artık 52 saniyede bir yatak üretiliyor

Yataş Grup olarak sürekli en yeni teknolojilere yatırım yapıyor, inovatif ürünler geliştiriyoruz. Kayseri’de bulunan Ar-Ge ve İstanbul’da konumlandırdığımız tasarım merkezlerimizi de bu vizyonla hayata geçirdik. Çalışmalarımızı sektördeki rakiplerden daha farklı ve avantajlı ürünler üretmek, rekabet edebilir katma değerli projeler gerçekleştirmek; Endüstri 4.0 çerçevesinde kalite, maliyet, hız iyileştirmelerini sağlamak, inovatif faaliyetleri artırmak hedefiyle sürdürüyoruz. Fabrikalarda üretim verimliliğini artırmak ve izlenebilirliği sağlamak için SCADA otomasyon altyapı çalışmalarına, üretimde etkinliği arttırmak için planlama otomasyonuna yatırım yaptık. 2019 yıl sonu itibarıyla ciromuz 1.18 milyar TL’ye ulaştı, ihracat oranımız ise yüzde 11 oldu. Dijitalleşmeyi her zaman odağımızda tutarak tüm iş süreçlerimize entegre ediyoruz. 2019 yılında yatırımlarımızın yüzde 10,21’ini dijitalleşmeye ayırdık. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlarda en çok payı yüzde 30 ile üretim, yüzde 25 ile pazarlama, yüzde 15 ile satış alanında yaptık. 2020 pandeminin etkisiyle dijitalleşme odaklı çalışmalarımız kapsamında klasik İK uygulamalarını, bordro ve performans yönetimi süreçlerini de dijital ortama taşımıştık. CRM ile ilgili program ve altyapı çalışmalarına yatırım yaptık. Perakende verimliliğini artırmak için bayi takip sistemine ilişkin program yatırımları gerçekleştirdik. Yeni teknolojiye ulaşan üretim tesislerimizde 52 saniyede bir yatak üretiyoruz. Ar-Ge projelerimizde ise otomatik besleme sistemi tasarımı, hammaddenin uzak mesafelere taşınmasını sağlayacak sistem tasarımı ve uygulaması, özel test sistemleri tasarımları çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

2021 HEDEFLERİ

2021 sonuna kadar yurt içinde Enza Home, Yataş Bedding ve Divanev markalarımızla 150 mağaza, yurt dışında ise 100 satış noktası  açacağız. Yeni uyku ürünleri markamızın lansmanını 2021’in ilk yarısında yapmayı planlıyoruz. 

YataşMini koleksiyon tanıtımı da yılın ilk yarısında yapılacak ve mağazalarda yerini alacak. Bu kapsamda 2021 yılında ciromuzu yüzde 41 artırmayı hedefliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR