USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 20:11

Keşif seyahatlerini seviyor

Hedefe giderken moral ve motivasyonun daima üst seviyede tutmanın önemine değinen Karoto A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Sorci&Fofa Kurucusu Burcu Akdarı Toprak, "Moral ve motivasyon olarak beni aşağı çeken, umutsuzluğa iten ortam ve şahsiyetlerden uzak kalmaya çalışıyorum. Ekibimin de en az benim kadar hevesli ve moralli insanlar olmasına gayret ediyorum" diyor.

Keşif seyahatlerini seviyor

YETİŞKİN BALESİ YAPIYOR

Sabah erkenden açık havada spor yapmak, sevdikleri ile uzak ve keşfi zor ülkelere seyahat etmek Akdarı’yı hayata karşı motive ediyor. Diğer yandan kızıyla geçirdiği zamanın yanı sıra annelik rolünün de kendisini geliştirdiğine dikkat çekiyor. Bunun en güzel örneği ise bale yapan kızına eşlik etmek için yetişkin balesi yapmaya başlaması... Eskiden şan dersleri alan ama bugünlerde buna zaman ayıramayan Burcu Akdarı Toprak, yoga ve pilatesi yaşamından çıkartmamaya gayret ediyor. 

“KONFOR ALANIMDAN ÇIKARTAN SEYAHATLERİ SEVİYORUM”

Düşündüren ve düşüncelerimi tetikleyen seyahatlerden son derece keyif alan  Toprak, “İçinde biraz heyecan, biraz macera ve biraz da keşif mutlaka olmalı” diyor. Toprak, unutamadığı Peru seyahatini ise şöyle özetliyor: “Peru’da insanları genel olarak mutlu gördüm. Doğasının ruhani dinginliği, insanlarının kabullenişliği ve tarihleri boyunca yaşadıkları çeşitli savaş, istila ve sorunlarla nasıl başettiklerini gördüm ve etkilendim. 

Sabahın ilk ışıklarıyla Machu Pichu’ya yürüyerek çıkmak çok ilham vericiydi. Amazon ormanlarında zaman geçirmek, konaklamak, her türlü canlıya açık olmak vebu ortamda uyum içinde yaşamaya çalışmak beni farklı düşüncelere itti. Her seyahat değişik bir mutfak demek. Bu da insanın önyargılarını törpülüyor. Beni, konfor alanımdan çıkarabilen her keşif gezisini seviyorum. 5 yaşındaki kızımıza da bu duyguyu tattırmak bizi çok mutlu ediyor. Kendisi de 3 yaşında Machu Pichu'ya tırmanan en genç kız çocuğu oldu sanırım… Ailemle yeniden Patagonya’ya gitmek istiyorum. Avustralya ve Yeni Zelandaya 15 yıl önce anne ve babamla gitmiştim. Afrika’ya da en son 2006 yılında gitmiştik, tekrar kızımla gitmek istiyorum. Yazın ülkemiz kadar İtalya’yı da çok seviyorum hatta markamızın yaz koleksiyonunda Capri ve Amalfi gibi rengarenk coğrafyalardan ilham aldığım doğrudur.” Toprak, kasım ayında ise Antalya-Likya Yolu’nda 3-5 günlük trekking yapmayı planlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR