USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

15 Ocak 2020 16:29

Kendi çevik koçlarımızı yetiştiriyoruz

Turkcell İnsan Kaynakları Organizasyonel Gelişimden Sorumlu Direktörü Hilal Atılay, çevik yönetime geçiş sürecini ve detaylarını Platin Ocak sayısında anlattı

Kendi çevik koçlarımızı yetiştiriyoruz

Şirket: Turkcell
Çevik yönetime geçiş: 2014
Olumlu gelişmeler: İş operasyonları tarafında devreye alım sürelerinde yüzde 67’ye varan oranlarda iyileşme gerçekleşti.
2020 hedefi: Çevik yönetim felsefesine yönelik eğitimleri kurum genelinde yaygınlaştırmak için online bir program geliştirilecek.

KENDİ ÇEVİK KOÇLARIMIZI YETİŞTİRİYORUZ

Turkcell olarak çok uzun zamandır kurum değerlerimiz olan; 'müşteri odaklılık', 'insana değer verme', 'takım çalışması', 'farklılıklardan değer yaratma', 'açık iletişim' ve 'işte fark yaratma'nın, aynı zamanda çevik felsefenin değerleri olduğunu gördüğümüzde, ‘çevik yönetim’ modelini benimsedik ve organizasyonumuzu bu yönde destekleme kararı aldık. Çevik pratiklerle çalışmaya ilk 2014 yılında bilgi teknolojileri fonksiyonumuz bünyesinde başladık. 2014’te attığımız en büyük somut adım, özellikle VUCA diye tabir edilen belirsizliğin ve karmaşıklığın yüksek olduğu günümüz dünyasında çevik proje yönetim ve ürün geliştirme araçlarını (scrum, kanban gibi) uygulamaya almak oldu. 2017’den itibaren ise İK, şebeke teknolojileri, ürün geliştirme, satış, satın alma, hukuk, finans ve strateji gibi yazılım geliştirme dışındaki fonksiyonlarda da çevik yaklaşımı benimsemeye başladık. Turkcell’de şu an 12 çevik koçumuz var. Kendi çevik koçlarımızı da yetiştiriyoruz. Halihazırda Turkcell’de 180 adet çevik takımımız var. Yazılım geliştirme ekiplerimizin yüzde 90’ı, diğer fonksiyonlarımızın da yüzde 15’i çevik yöntemlerle çalışıyor. Önümüzdeki dönem için organizasyonumuzun çevikliğini artırmayı Turkcell’in stratejik önceliklerinden biri olarak belirledik. 

EN ÇOK OKUNANLAR