USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Eylül 2019 17:14

"Estetiğin de altın oranı var"

Op. Dr. Berker Büyükgüral “Gerek estetik oranlar, gerekse güzelleştirici ve gençleştirici tedaviler açısından altın, olmazsa olmazlarımızdan. Şüphesiz altının kıymetini sarraf, sağlığınızın kıymetini ise uzman hekiminiz bilir” dedi

"Estetiğin de altın oranı var"

Estetik, göze hoş gelen ve güzel duygular uyandıran bir algıdır. Göze hoş gelen nesne şeklinin formülünü de kainatta binlerce yıl önce Mısırlılar keşfetti. Bu istiridye kabuğunu andıran şekil ve bin 618 sayısı da bu altın oranı bize işaret eder. Bu oran, altın gibi değerli. Çünkü yüz ve vücut estetiğinde biz hekimlerin doğal güzelliği ve genç görünümü sağlayıp koruyabilmek için bu altın oran üzerine tedavilerimizi planlıyoruz.

Paris’te yanan Notre Dame Katedrali’nde, Michelangelo’ın Davut heykelinde, Da Vinci’nin Mona Lisa tablosunda bu altın oran gizlidir. Burun uzunluğu ile projeksiyonu arasındaki oran, parmak boğumlarımız arasındaki oran, kadın memesinin tabanı ile yüksekliği arasındaki oran hatta DNA’mızın şekli bile bu estetik altın oranı barındırır. Göze hoş gelen doğal güzellikleri oluşturmak ancak bu değerli oranla mümkündür.

ALTIN İĞNE TERAPİSİ 

Yüzün kolajen yapısını güçlendirmek için kullandığımız cildin derinlerine kadar nüfus ederek yüz gençleştirmeye yarayan cihazları da ‘altın iğne terapi’ olarak isimlendiriyoruz. Nedeni ise altının iletkenliği ve ağrısız cilt içerisine radyofrekans dalgaları verebilmemize yardımcı olabilmesidir. Altın iğne sayesinde cilt gözenekleri daraltılıyor, cilt gerginleştirilebiliyor, yaşlanma belirtileri geriye döndürülebiliyor ve cilt lekeleri tedavi edilebiliyor. 3-5 seans arası yapılan bu altın iğne terapisi, 30 dakika kadar sürüyor ve en önemlisi işlem sonrası yüzde, geçici hafif kızarıklık dışında döküntü yapmıyor.  

Altının tozu ile hazırlanan cilt maskeleri de cildin daha sağlıklı ve pırıltılı olmasını sağlamak amacıyla yüz yıllardır estetik alanında kullanılıyor. Son dönemde doğaya, doğala dönüş ve doğal tedavilerin popülerliğinin artmasıyla altın maskelerin uygulanması son derece artırmış ve popülerlik kazandı. Dolayısıyla, gerek estetik oranlar, gerekse güzelleştirici ve gençleştirici tedaviler açısından altın, olmazsa olmazlarımızdan. Şüphesiz altının kıymetini sarraf, sağlığınızın kıymetini ise uzman hekiminiz bilir…

EN ÇOK OKUNANLAR