USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

12 Kasım 2020 11:07

Emre Çavuşoğulları: Şirketlerin iç iletişime ve 'sosyal şirket’ olma algısına vereceği önem artacak

KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Emre Çavuşoğulları "Evden çalışma kararımız ile birlikte çok hızlı şekilde mevcut online platformlarımızın kapsamını genişleterek yeni uygulamaları hayata geçirdik" dedi

Emre Çavuşoğulları: Şirketlerin iç iletişime ve 'sosyal şirket’ olma algısına vereceği önem artacak

• Pandemi sürecinde, çalışanlarınızın ve ekip arkadaşlarınızın sağlığının negatif olarak etkilenmemesi ve performanslarının düşmemesi için ne gibi farklı İK süreçleri uyguladınız? 

KPMG Türkiye olarak çalışanlarımızın sağlığı, her zaman en önemli önceliğimiz. Tam da bu noktada pandemi sürecinde ‘evden çalışma’ kararını en hızlı alan şirketlerden biri olduğumuzu söyleyebilirim. Türkiye’de ilk vakanın görülmesi ile birlikte, zaten haftada bir gün uyguladığımız evden çalışma yöntemini, uzaktan çalışma şekline dönüştürdük. Tüm bu süreç içerisinde şirket doktorumuz, çeşitli periyodlarda çalışanlarımızı online iletişim araçları ile bilgilendirdi ve tüm çalışanlarımızın sağlık durumları takip edildi. Önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın sağlığı ve ferahı oldu. Bir süre evden çalışmayı deneyimledikten sonra tüm çalışanlarımıza gönderdiğimiz bir anket ile onların performansını negatif etkileyen etmenleri sorduk. Anket sonuçlarından gördük ki internetten kaynaklı bağlantı hızı ve çalışılan ortamdaki ergonomik rahatsızlıklar çalışanlarımızın performansının düşmesine neden olabiliyor. Bu noktada internet hızında problem yaşayan tüm çalışanlarımıza Vınn desteği sağlıyoruz. Aynı zamanda ofisteki konforlarını devam ettirebilmeleri için ofiste kullandıkları sandalyeleri temin edebiliyorlar. 

• Home office çalışanlar için hangi farklı uygulamalar yapılıyor? Ofiste ne gibi İK önlemleri alınıyor?

Bildiğiniz gibi oldukça uzun bir süre evlerimizden hiç ayrılmadık, bu sürecin çalışanlarımızı olumsuz etkilememesi için pek çok proje geliştirdik. Haftalık olarak gönderdiğimiz bültenler ile çalışanlarımıza spordan, sinemaya, kitaptan, belgelese ve online hobi kulüplerine kadar pek çok tavsiyede bulunarak iş dışındaki zamanlarını renklendirmelerini sağladık. ‘İçimizdeki Influencerlar’ serimiz ile KPMG içerisinde farklı hobileri, yetkinlikleri olan arkadaşlarımızı ön plana çıkararak farklı hobilerin gelişimlerini destekledik. Düzenlediğimiz radyo geceleri ve online happy hourlar ile de çalışanlarımızın modlarını özellikle bu dönemde daima yukarıda tutmayı hedefledik.

• Önümüzdeki dönemde global alanda ne gibi İK uygulamalarının ön plana çıkacağını düşünüyorsunuz?

KPMG Türkiye olarak, uzaktan çalışmanın özellikle belli departmanlarca kalıcı olma ihtimali olduğunu söyleyebiliriz.  Dijitalleşmenin öneminin katlanarak artacağı ve dijital platformlara ayırılacak bütçelerin çoğalacağını ifade edebiliriz. Şirketlerin iç iletişime ve ‘sosyal şirket’ olma algısına vereceği önemin artacağını da düşünüyoruz. Tüm bunlara ek olarak, önümüzdeki dönemlerde sözleşmeli çalışan kavramının daha çok hayatımızda olabileceğini de öngörüyoruz. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR