USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

26 Ocak 2021 10:27

Bülent Sabuncu: Online ticaretle, yeni pazarlara gireceğiz

Platin Global 100 Endeksi 'Hazır Giyim Sektörü’ birincisi Koton'un CEO'su Dr. A. Bülent Sabuncu dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Sabuncu "Pandeminin getirdiği yeni ihtiyaçlar gereğince, 2020 stratejilerimizi ve planlarımızı başta dijitalleşme olmak üzere, hız, sadeleşme ve verimlilik başlıklarında güncelledik ve yeni projelere başladık" dedi.

Bülent Sabuncu: Online ticaretle, yeni pazarlara gireceğiz

Salgının başladığı günden bu yana ‘Her Şeyin Başı Sağlık’ diyerek prosedürlerimizi yeniden yazdık ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimlerden başarılı bir şekilde çıkarak Covid-19 Güvenli Hizmet Tescili Belgesi’ni almayı hak eden ilk perakende markası olduk. Bununla birlikte sürdürülebilirlik çalışmalarımızda hızlandığımız, dijitalleşme projelerine ağırlık verdiğimiz bir dönem oldu. Sürdürülebilirliği; tüm iş stratejilerimizin merkezine koyduk ve ürünlerimizi, süreçlerimizi ve projelerimizi bu anlayışla yapılandırdığımız ‘Yaşama Saygı-Respect Life’ lansmanını yaptık. Organik, geri dönüştürülmüş materyaller, antiviral ve antibakteriyel ürünler ve daha az su tüketen teknolojilerle ürettiğimiz ürünler, koleksiyonlarımıza daha büyük oranlarla girdi. Bu süreçteki en önemli atılımlarımızdan birini gerçekleştirerek, bizi Better Cotton Initiative (BCI) platformunda Türkiye’nin ilk markası yapan imzayı attık. BCI, dünya çapında milyonlarca çiftçinin daha sağlıklı koşullarda pamuk üretmesini sağlamak için oluşturulmuş, suyun verimli kullanılması, toprağın sağlığının korunması, üretim süreçlerinin adil, dengeli ve kapsayıcı bir işleyiş kazanması gibi çok boyutlu bir fayda döngüsü yaratmayı hedefleyen, kâr amacı gütmeyen bir program. 5 yıllık BCI kullanımımız sonucunda, yaklaşık 8 milyon metreküp su tasarrufu oluşacak ve yaklaşık 5 ton kimyasal ilaç (pestisit) daha az kullanılacak.

FARK YARATAN MÜŞTERİ BAĞI OLUŞTURDUK

Müşterilerin özellikle kombin önerilerine ilgi ve ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Bütünleşik CRM yöntemleriyle doğru ürün teklifini oluşturarak yine müşteri faydasına çevirebilen markalar bugünün tüketicisine cevap vermede başarılı olabiliyor. Mağazalarımızdan aldığımız izinli data, online’da tüketicilerin ilgi ve tercihlerini anlamaya olanak veren zengin kaynakla birleşince fark yaratan bir müşteri bağı yaratmamız mümkün oldu. Diğer yandan, ticaretin ibresi online ve dijital satış tarafına yöneliyor. 2021 sonunda 39 ülkede online satışımız olacak. Bu ilginin altyapısı, bütünleşik müşteri deneyimini iyi yönetmemizden geliyor. Pandeminin getirdiği yeni ihtiyaçlar gereğince, 2020 stratejilerimizi ve planlarımızı başta dijitalleşme olmak üzere, hız, sadeleşme ve verimlilik başlıklarında güncelledik ve yeni projelere başladık.

EN ÇOK OKUNANLAR