USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

02 Eylül 2019 15:40

Altın mı? Bitcoin mi?

Birisi bundan yaklaşık 10 yıl önce hayatımıza girdi, diğerinin geçmişi ise neredeyse insanlık tarihi ile eş değer. 'Altın mı, Bitcoin mi?’ sorusu yatırımcıların zihnini meşgul ederken, iki yatırım aracının da piyasalarda benzer hareketleri izlediği görülüyor. Bitcoin, altını tahtından indirmek için ringe çıkıyor

Altın mı? Bitcoin mi?

Altın, dünya üzerinde en yaygın yatırım araçlarından biri. Piyasalara güvenin zedelendiği ortamlarda ve uluslararası belirsizliklerinin yaşandığı zamanlarda, insanoğlunun bin yıllardır kullandığı bu değerli metal, güvenilir bir liman olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin ise tamamen yeni, elle tutulamayan bir yatırım aracı olarak hayatlarımıza girdi ve yeni bir dönemin kapılarını açtı. Peki, neden bazı uzmanlar Bitcoin’i, ‘dijital altın’ olarak adlandırıyor? Piyasa hareketlerindeki benzerlikler ve sınırlı sayıda olması gibi etkenlerle altını andıran Bitcoin, gerçekten geleceğin en değerli yatırım aracı olabilir mi? 

KRİPTO PARALARIN GELECEĞİ ALTIN KADAR OLMASA DA PARLAK GÖZÜKÜYOR

Altına, belki de genetik kodumuza kazınmışçasına inanıyoruz ve hala bizim için önemli bir yatırım aracı olarak görüyoruz. Bitcoin’deki önceden kestirilmesi nerdeyse imkansız ani dalgalanmalar ise  tedirginlik veriyor. Kripto paralar geleneksel finans sistemine yatırım ve değer korumanın yanı sıra para olarak kullanım özelliğiyle de farklı kapılar açıyor.
Bitcoin’i, dijital çağa uygun biçimde yeni bir altın olarak değerlendirme fikri hala tartışılıyor. Bitcoin özelinde kripto paraların geleceği altın kadar olmasa da parlak gözüküyor. Bağımsız hareketleriyle dikkat çeken Bitcoin, birçok yönden altının yapamadıklarını esnek bir biçimde yaparken, diğer yandan Bitcoin’in de insanlığın en eski yatırım araçlarından biri olan altına karşı dezavantajları bulunuyor. 

PLATİN'İN EYLÜL SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 
 
EN ÇOK OKUNANLAR