USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Şubat 2020 13:35

Ali Ülker: Kolektif bağışçılık hızla artacak

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, filantropi kültürü ile ilgili olarak Platin'e "Türkiye’de giderek yükselen bir trend olan kolektif bağışçılığın daha da artacağını, bu amaçla bireylerin veya kuruluşların kurdukları iş birliklerinin, filantropinin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını öngörüyoruz" dedi

Ali Ülker: Kolektif bağışçılık hızla artacak

Kendimizi kurumsal açıdan filantropist olarak tanımlayabiliriz. Bir filantropist kendini ve içinde bulunduğu koşulları iyi analiz etmeli ve kendi yetenekleriyle toplumun ihtiyaçlarını birleştirebilmeli... Kurumsal olarak sadece bağış ve yardıma değil, iş modelimizle toplumumuza da katkıda bulunmaya odaklanıyoruz. Dedem Sabri Ülker’in adını taşıyan Sabri Ülker Vakfı, onun değerleriyle toplum sağlığının geleceği için çalışıyor. Bugün gıda ve sağlıklı beslenme konularında, kendi alanında Türkiye’nin tek vakfı olan Sabri Ülker Vakfı, kurulduğu 2009’dan bu yana eğitim, araştırma ve iletişim olmak üzere üç temel konuya odaklanarak çalışmalarını sürdürüyor. 

GLOBAL İŞ BİRLİKLERİNE İMZA ATILIYOR

Ulusal ve uluslararası referans kurumlarla iş birliği içerisinde farklı projeler geliştiriyoruz. Türkiye’nin sağlık ve beslenme alanlarında ilk dijital bilimsel bilgi platformu ‘Bilim Bunu Konuşuyor’ aracılığıyla sağlık ve beslenme odaklı en bilimsel ve en güncel bilgileri kamuoyuyla paylaşıyoruz. 2017’den bu yana ‘Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı’ ile uluslararası bilim insanları ile iletişimciler bir araya getiriliyor. Bu program bu sene ilk defa tıp fakültesi öğrencilerine, uzmanlara ve sağlık profesyonellerine de açıldı. ‘Yemekte Denge’ ise 2011’den bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrenci sayısı ve sınıf düzeyi açısından Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir beslenme eğitim projesi... Yemekte Denge, 8’inci yılında 6 milyonu aşkın çocuğa, ebeveyne ve öğretmene ulaşıyor.

GENÇ BİLİM İNSANLARI TEŞVİK EDİLİYOR

2014’ten bu yana gerçekleştirilen Sabri Ülker Bilim Ödülü ile akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki genç bilim insanları teşvik etmeyi ve toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Harvard Üniversitesi bünyesinde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine araştırmalar yapan Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Prof. Gökhan Hotamışlıgil hocamızın liderliğinde çalışmalarını sürdüren Sabri Ülker Merkezi başta metabolik hastalıklar olmak üzere gelecek yıllarda insan sağlığını en fazla tehdit eden hastalıklar üzerine uluslararası yayınlarda ilgiyle izlenen son derece çarpıcı buluşlara imza atıyor. Vakıf, Sabri Ülker Merkezi tarafından iki yılda bir düzenlenen Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nun da ev sahipliğini yapıyor. Bu sene 3-5 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek sempozyum, yine birbirinden kıymetli Nobel ödüllü bilim insanlarını kentimizde ağırlayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR