USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

14 Nisan 2021 13:12
AA

Vakıfbank 67 yıldır ekonomiye destek veriyor

Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, 67. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Vakıfbank 67 yıldır ekonomiye destek veriyor

Bankadan yapılan açıklamaya göre, VakıfBank üst yönetiminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü manevi huzurunda ziyaret etmelerinin ardından yapılan hibrit etkinlikte VakıfBank'lı 1500 üst düzey yönetici, dijital olarak bir araya geldi.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 20 bin VakıfBank çalışanına özel olarak hazırladığı video mesaj ile seslenirken, dijital ortamda 1500 çalışanın katılımıyla geleneksel 15 ve 20 yıl kıdem ödüllerinin de verildiği kutlamada 400'e yakın çalışan kıdem ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca, Genel Müdür Üstünsalih liderliğindeki VakıfBank yönetim ekibi, Anıtkabir'i ziyaret ederek çelenk bıraktı ve anı defterini imzaladı.

- "Bankamızın 67 yıllık tarihi nice başarılarla dolu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, asırların emanetçisi VakıfBank, bugün 67 yaşını tamamladığını belirtti.

Üstünsalih, şunları kaydetti: "Pandemi koşulları bizi iki yıldır aynı salonda buluşmaktan alıkoyuyor olsa da biz her zaman ve her koşulda gücünü gösteren büyük bir aileyiz. Bankamızın 67 yıllık tarihi nice başarılarla dolu. Aklımızı, yüreğimizi ve emeğimizi ortaya koyarak, hep birlikte inşa ettiğimiz başarılar saymakla bitmez. 84 milyonun daima yanında olmak bizim tarihi görevimiz. Taşıdığımız bayrağın büyük sorumluluğunun bilincindeyiz.

VakıfBank, 2020 yılında, aktif büyüklüğünü yüzde 66,6 oranında artırarak 700 milyar TL'ye çıkardı ve bu şekilde Türkiye'nin en büyük ikinci bankası oldu. Bankamız, 67 yıllık tarihi boyunca ülkemizin kalkınmasına, refah seviyesinin artmasına katkıda bulunmuş; özellikle zorlu dönemlerde reel sektöre ve hanelere desteğini daha da artırmıştır. İçinden geçtiğimiz pandemi döneminde de aynı şevk ile çalışmayı sürdürdük. Finansal sistemin sağlıklı şekilde çalışması ve kaynakların doğru alanlarda kullanılması için var gücümüzle çalıştık. Ürün ve hizmetleriyle reel ekonomiye katma değer sağlayan sektörleri kesintisiz şekilde destekledik. Bireysel tarafta yerli üretimin ve sosyal hayatın desteklenmesine yönelik paketler açıkladık. Önümüzdeki dönemde de ülke ekonomisinin ve müşterilerimizin yayında olmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz."

EN ÇOK OKUNANLAR