USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

16 Kasım 2022 14:46

Burgan Bank, 9 aylık dönemde 1 milyar TL net kâr açıkladı

Burgan Bank, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde vergi öncesi kârını 1,3 milyar TL, net kârını ise 1 milyar TL olarak açıkladı. Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “Yılın üçüncü çeyreğinde de güçlü mali yapımız, gelişen teknolojimiz ve etkin risk yönetimi kabiliyetimizle istikrarlı finansal sonuçlara imza atarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Burgan Bank, 9 aylık dönemde 1 milyar TL net kâr açıkladı

Burgan Bank, 2022 yılının ilk dokuz ayına ait finansal sonuçlarını duyurdu. Burgan Bank, ilk 9 ayda 1 milyar TL net kâr açıkladı.

Konsolide aktif büyüklüğünü 2021 yıl sonuna kıyasla yüzde 42 artırarak 59,4 milyar TL'ye yükselten Burgan Bank'ın, 30 Eylül 2022 itibarıyla konsolide net nakdi kredileri ile finansal kiralama alacakları toplamı, bir önceki yıl sonuna göre yüzde 28 büyüyerek 35,5 milyar TL oldu. Mevduat toplamı ise yılsonuna göre yüzde 47 artışla 35,7 milyar TL'ye yükseldi. 30 Eylül 2022'de Burgan Bank'ın öz kaynakları 4,9 milyar TL'ye, katkı sermaye dahil öz kaynakları 8,6 milyar TL'ye ulaştı. Burgan Bank'ın sermaye yeterlilik oranı ise konsolide bazda yüzde 19,7, solo bazda yüzde 21,7 olarak gerçekleşerek sektör ortalamasının üzerindeki seyrini sürdürdü.

"ON markamız bu yılın 'En iyi Dijital Bankacılık' platformu seçildi"

Bankanın odağına aldığı dijitalleşme yatırımlarının üçüncü çeyrekte de hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, "Burgan Dijital kullanıcılarına tanıttığımız yeni dijital bankacılık markamız 'ON' bir yıl gibi kısa bir sürede büyük ilgi gördü. Her daim kazançlı, dinamik ve çözüm odaklı bir anlayışla yönettiğimiz ON markamızın Global Finance tarafından düzenlenen Best Digital Bank 2022 yarışmasında 'En iyi Dijital Bankacılık' platformu seçilmesinin gururunu yaşıyoruz" dedi.

"Dijital bankacılıkta mevduat hacmi yüzde 104 arttı"

Müşteri tabanının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artış gösterdiğini belirten Murat Dinç, "Perakendeden otomotive kadar farklı sektörlerle hayata geçirdiğimiz güçlü iş birlikleri sayesinde, vaat ettiğimiz kazançlı ve kolay bankacılığı sunmayı başardık. Ayrıca birçok sektörde giderek artan bayi kredi ağımızla tüketici finansmanında da ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Güçlü alternatif dağıtım satış kanallarımız sayesinde özellikle kredi ürünlerimizi bu dönemde 2021 yıl sonuna kıyasla yüzde 377 oranında büyüttük. Dijital Bankacılık olarak mevduat hacmimizi ise rekabetçi ürünlerimiz sayesinde yüzde 104 oranında artırarak çok iyi bir gelişim yakaladık. Önümüzdeki dönem hayata geçireceğimiz yeni dijital servis ve iş modelleriyle ses getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurumsal ve ticari krediler üçüncü çeyrekte büyümeye devam etti

Ticari bankacılık alanında, kurumsal ve ticari kredilerde büyümenin yılın üçüncü çeyreğinde de devam ettiğini belirten Dinç, 2021 sonuna göre TL nakit kredilerde yüzde 50, TL gayrinakdi kredilerde yüzde 121 büyüme sağlandığını açıkladı. Dinç, "Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında TL nakit kredilerdeki büyümemiz yüzde 124, TL gayrinakdi kredilerde yüzde 190 oldu. 2021'de USD bazında yüzde 30 büyüme sağladığımız dış ticaret hacminde geçen yılın aynı dönemine göre USD bazında yüzde 16 büyüdük. Diğer taraftan vadesiz TL mevduatımızın bu yılın ilk 9 ayındaki ortalaması geçen yıla göre yüzde 103 büyürken, vadeli TL mevduatlarda geçen yıl sonuna göre yüzde 371 artışa ulaştık. Nakit yönetimi tarafında da bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre tahsil ve teminat çeklerinde yüzde 90, SGK tahsilatlarında yüzde 100 artış gerçekleştirdik" dedi.

(Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç)

"Birikim Yönetiminde kazandırırken eğitim danışmanlığı da sunuyoruz"

Burgan Bank'ın Birikim Yönetimi'nin, üçüncü çeyrekte de müşterilerin varlıklarını korurken, büyütmelerine yardımcı olmaya, mevduat ve mevduat dışı ürünleri risk algılarına en uygun şekilde sunmaya devam ettiğini belirten Dinç söyle konuştu, "Birikim Yönetimi'nin hizmet verdiği müşterilerimizin bankamızda değerlendirdiği varlık büyüklüğü, yılsonuna göre yüzde 58 artarken, mevduat dışı yönetilen varlık büyüklüğü yüzde 61 artış gösterdi. Müşterilerimizin sadece finansal ihtiyaçları için değil hayatın diğer alanlarında da yanında olmayı amaçlayan Birikim Yönetimi iş kolumuz vergi, seyahat ve sanat danışmanlıklarının yanında bu yıl itibarıyla eğitim danışmanlığı hizmeti de sunmaya başladı."

Burgan Leasing ile yılın 9 ayında 213 milyon TL kâr elde etti

Burgan Bank'ın iştiraklerinden olan Burgan Leasing ve Burgan Yatırım'ın yılın ilk 9 ayını başarılarla geçirdiğinin altını çizen Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü: "2022 yılı üçüncü çeyrekte, Burgan Leasing, makine ekipman bazlı işlemlere yoğunlaşırken, ihracata yönelik imalat yapan firmaların yatırımlarında büyümesini sürdürdü. Burgan Leasing, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre aktif büyüklüğünü yüzde 75 artırarak 6,7 milyar TL'ye ulaştırdı. 2022 Eylül sonu itibarıyla 213 milyon TL kâr elde eden Burgan Leasing'in banka kârlılığına katkısı devam etti. 3.500 araca ulaşan filo kiralama iş kolumuzda üçüncü yılımızı tamamlarken; kira süresi biten araçlarımızın tamamına yakınını yenileyerek; her biri ulusal ve uluslararası büyük müşterilerimizin memnuniyetini tescillemiş olduk. Burgan Yatırım ise geçen yılın aynı dönemine göre komisyon gelirlerini yüzde 215, kredi gelirlerini yüzde 131 artırdı. Yine aynı dönem içerisinde bünyesindeki müşteri varlıklarında ise yüzde 304 büyüme gösterdi. 2021 Ağustos ayından bu yana 23 halka arzda konsorsiyum üyesi olarak yer alan Burgan Yatırım, araştırma ekibinin sunduğu model portföy önerileri ile Borsa İstanbul'un üzerinde performans göstermeye devam etti."

EN ÇOK OKUNANLAR