USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Eran Görgen

YAZARLAR

1.05.2021 15:33:00

Teknolojiyi kullanmak DNA'mızda var

Signify olarak LED ve bağlantılı aydınlatma, servis ve sistemleri konusunda açık ara sektör lideri olduğumuzu belirtmek isterim. 2021 yılında da var olduğumuz tüm alanlardaki liderliğimize devam etmeyi hedefliyoruz

130 yıldır dünyada, 90 yıldan fazla süredir ise Türkiye'de faaliyet gösteren bir şirket olarak, Philips Aydınlatma adıyla başladığımız serüvende, 2016 yılında Royal Philips'ten ayrılarak kendi ayakları üzerinde duran bağımsız bir şirket olmanın gücüyle halka arz sürecimizi gerçekleştirdik. İsmimizi, Mayıs 2018'de Signify olarak değiştirdik. En büyük markamız olan Philips'i de Interact, Trulifi ve Color Kinetics markaları gibi bünyemizde barındırmaya devam ediyoruz. Signify olarak aydınlatmanın üzerimizdeki olumlu etkilerine yönelik anlayışı ve derin teknolojik bilgisi sayesinde; ticari değer yaratan, zengin kullanıcı deneyimi sağlayan ve hayat kalitesini yükselten dijital aydınlatma yenilikleri sunuyoruz. Evlerin yanı sıra ofisleri, binaları ve kentsel mekanları da dönüştürmede nesnelerin internetini kullanan bir şirket olarak dünya genelinde 70'ten fazla ülkede 38 bin çalışanımız bulunuyor. Biz, insanın bireysel olarak iyi olmasının yanı sıra toplumsal olarak da iyi olmasını önemsiyor ve ışığın olağanüstü potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla çalışıyoruz. Bu doğrultuda Signify çatısında insanların hayatına sunduğumuz çözümlerle anlam katmaya devam ediyoruz.

DÜNYANIN DAHA FAZLA DİJİTAL AYDINLATMAYA

İHTİYACI VAR

Günümüzde dünyanın daha fazla aydınlatmaya, daha fazla enerji tasarruflu aydınlatmaya ve daha fazla bağlantılı dijital aydınlatmaya ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Artan refahla birleştiğinde bu durum, özellikle yeni gelişen pazarlarda, aydınlatmaya duyulan ihtiyacın artması anlamına gelecek. 'Daha Aydınlık Yaşamlar, Daha İyi Bir Dünya' sürdürülebilirlik programımız kapsamında hem dünyayı iyileştirmeyi hem de insanların hayatını iyileştirmeyi misyonu edindik. Covid-19 sürecinde misyonumuza paralel olarak insanların hayatlarını iyileştirmek amacıyla UV-C ürünümüzü öne çıkardık. Ürünümüz özelinde ABD'de bulunan Boston Üniversitesi Ulusal Yeni Görülen Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarlarından Signify'ın UV-C ışık kaynaklarının Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hale getirdiğini doğrulayan bir araştırma yayınladı. UV-C aydınlatma armatürleri; hava, yüzey ve eşya dezenfeksiyonu için özel olarak geliştirildi. Virüssüz ortamlar sağlayan ofisler, okullar, spor salonları, mağaza, depo ve toplu taşıma gibi pek çok farklı alanda kullanım için uygun bir ürün. Kurumların operasyonlarını sürdürme ve güvenli ortamda hizmet verme yollarını araştırdığı bu dönemde, Koronavirüs ile mücadeleye yardımcı olacak yegane ürün özelliği taşıyor. Signify'ın yeni UV-C ürün grubunda çok çeşitli profesyonel uygulamalara yönelik lambalar ve kabinler yer alıyor. Ürünler arasında ofislerde, okullarda ve tuvaletlerde derin yüzey dezenfeksiyonu için ideal bir çözüm olan UV-C armatürleri bulunuyor. Bu ürünlere sadece insansız ve hayvansız ortamlarda kullanımı garanti etmek üzere sensörler ve kontrol mekanizmaları eklendi.

UV-C ÜRÜN AİLESİNİ GENİŞLETİYORUZ

Bunların dışında, otel odasına taşınabilen veya otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarındaki yüzeylerin dezenfeksiyonunda kullanılabilen ayaklı mobil UV-C armatürler yer alıyor. Özellikle içinde olduğumuz yerli turizmin canlandığı bu dönemde, önemli bir araç olduğunu düşünüyoruz. Yine aynı şekilde okula dönüş sürecinde okulları daha güvenli hale getirmek için kullanılabilir. Yeni normal sürecinde güvenilir bir kaynak tarafından onaylanmış bir ürünle; otellerin, okulların, iş yerlerinin ve hatta perakende mağazalarının dezenfekte edilmesi ve bunun tüketiciye anlatılması faydalı olacaktır.

Örneğin, bu konuda Amerika'da faaliyet gösteren dev bir perakende şirketi, alışveriş arabası dezenfeksiyonu için pilot UV-C tüneli uygulamasını başlattı. Mağazalarda ise kabinde denenen kıyafetlerin, iade edilen ürünlerin, gözlüklerin dezenfeksiyonu için ideal çözüm olarak öne çıkıyorlar. Diğer bazı ülkelerde ise otel odalarında, lobilerde ve özellikle bagajların otele girişi sırasında UV-C ürününün kullanıldığını görüyoruz. UV-C ışık kaynakları aynı zamanda ofislerde ve belediye binalarında ziyaretçi kartlarının, telefonların, çantaların, dizüstü bilgisayarların ve cüzdanların dezenfeksiyonunda kullanılabiliyor. Virüsle mücadele döneminde Signify, kapasitesini artırarak ve UV-C portföyünü genişleterek yeni normale alışmaya çalışan insanların güvende kalmalarına katkıda bulunuyor.

Bu doğrultuda UV-C ürün ailesini genişleterek, 12 adet farklı alanlarda kullanılabilecek ürün piyasaya sunacağız. UV-C ışık kaynağı üretim tesisini bu yıl 8 katına çıkartmayı hedefliyoruz. Signify olarak geçtiğimiz günlerde UV-C dezenfeksiyon çözümlerinde engin bir uzmanlığa sahip olan Hollanda merkezli Germicidal Lamps & Applications (GLA) adlı şirketin hisselerini satın alarak portföyümüzü tamamladık. İki şirketin anlaşmasıyla, GLA'nın UV-C üst hava dezenfeksiyon portföyünün yanı sıra derin uygulama bilgisinden de faydalanıyor olacağız.

VİRÜSLERE SON

Çok yeni bir haber olarak UV-C dezenfeksiyon masa lambamız da Türkiye'ye geliyor. Covid-19 da dahil olmak üzere yüzeylerdeki gözle görünmeyen zararlı virüs ve bakterileri dakikalar içerisinde %99,99 oranında yok etme özelliği olan masa lambamız, herkesin kolayca kullanabileceği basit iki tuşlu bir yapıda tasarlandı. Doğru kullanımı ve canlılar için tehlikeli olan UV-C ışınlarından korunmayı garanti altına almak için Türkçe sesli yönlendirme ve hareket sensörü ile birlikte sunuluyor. UV-C masa lambası, çevrede bir hareket algıladığında cihaz çalışmayı otomatik olarak durdurarak kullanıcıların ve diğer canlıların zarar görmesini engelliyor. Sağlık Bakanlığı'ndan da gerekli onayları almak üzere başvurularımızı yaptık. Ürünümüze kullanıcılar e-ticaret ve yapı market kanallarından kolaylıkla ulaşabilecekler.

YENİ YAŞAM STİLLERİMİZ, YENİ TEKNOLOJİLER

İnsanların hayatını her alanda iyileştirmek adına çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni yaşam stillerimize yeni teknolojileri de dahil etmeye başladık. Bunlardan biri, Philips Hue. Bağlantılı teknolojisi sayesinde Philips Hue ürünümüzle kullanıcılarımıza renkli bir dünya sunuyoruz. Genişleyen ve hızla büyüyen Philips Hue ailesi, akıllı aydınlatmaya sahip olmak isteyen herkese eğlenceli bir dünyanın kapılarını açıyor. Philips Hue ampuller, ev içinde birbirlerine tek bir köprü üzerinden bağlanarak kullanıcılarına cep telefonlarından kontrol imkanı sunuyor. Philips Hue, sabahları gün ışığıyla sizi uyandırabilir, psikolojik olarak canlanmanıza, okumanıza, kafanızı toplamanıza ve dinlenmenize yardımcı olur. Kullanıcılar cep telefonu ve akıllı tablet üzerinden ışıklarını kontrol edebilir, rengini değiştirebilir hatta konum bilgilerine bağlı olarak ışıkların açılıp kapanmasını sağlayabilirler. Yeni dönemde evlerde daha fazla vakit geçirdiğimiz için hayatımızı renklendirecek arayışlar içindeydik. Tam da bu noktada Philips Hue devreye girdi. Philips Hue ampuller; oyun, film ve müzik içeriği ile mükemmel bir şekilde senkronize oluyor. Böylelikle kullanıcılar gerçek anlamda yoğun bir ev içi eğlence deneyimi yaşayabiliyor.