USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

13 Şubat 2014 12:59

YETENEK SAVAŞLARINA HAZIR MISINIZ?

YETENEK SAVAŞLARINA HAZIR MISINIZ?

YETENEK SAVAŞLARINA HAZIR MISINIZ?
Dünyada yetenek savaşları hızlanıyor. Demografik trendler sonucunda Batı’da yetenek havuzu daralıyor, gelişen ekonomilerdeki risk ve fırsatları yönetebilecek farklı profilde liderlere yönelik ihtiyaç ise hızla artıyor. Odgers Berndtson Türkiye Kurucu Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar ve ekibi, tüm bu veriler doğrultusunda ‘Liderliğin Yarını ve Yetenek Yönetimi Türkiye’ adlı bir araştırmaya Ekim 2012’de start verdi. Türkiye’de liderliğin yarınını hazırlamak ile ilgili kritik fırsatların incelendiği ‘Liderliğin Yarını ve Yetenek Yönetimi Türkiye’ araştırması, Odgers Berndtson Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nün işbirliği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirildi.
 
Bu araştırma kapsamında Türkiye’de ağırlıklı olarak yönetim kurulu başkanı ve CEO’lardan oluşan 200’ün üzerinde üst düzey yöneticiyle görüşüldü. Araştırmaya katılan ve Türk iş dünyasına yön veren 22 şirketin CEO’su sürdürülebilir büyüme, kârlılık, yetenek yönetimi ve operasyonel alanlarda kurumlarını başarıya taşıyacak yeni nesil liderlik stratejilerini de ilk kez Platin’e anlattı.
Türkiye liderliğin yarınına nasıl hazırlanıyor?
Ortak akıl platformu nasıl oluşturulabilir?
Sürdürülebilir başarı için yetenek yönetiminde hangi süreçler iyileştirilmeli?
Kurumlarımızın geleceğini kimler, nasıl yönetecek?
Yeni nesil liderlik, hangi vasıflara sahip olmayı gerektiriyor?
 
Tüm bu soruların yanıtları bu özel araştırmanın satır aralarında gizli. Sahip olduğumuz genç ve eğitimli nüfus, Türkiye için önemli fırsat penceresi yaratıyor. Bu nedenle iş dünyasını yöneten liderlerin, geleceği yönetecek olan yarının liderlerine bugünden yatırım yapmaya başlamaları gerekiyor. 200’ü aşkın üst düzey yöneticiyle görüşülerek gerçekleştirilen bu araştırma, Türk iş dünyasının gelecekte kolektif hareket ederek, ortak akıl platformu oluşturarak, kritik gelişim fırsatlarını değerlendirerek yetenek yönetimi süreçlerini aktif bir şekilde koordine ederek başarıya ulaşacağını gösteriyor. Platin olarak gelecek planlarının tüm planlamaların önüne geçtiği günümüz dünyasında bu araştırmayı tüm ayrıntılarıyla inceleyerek sizleri yetenek savaşlarına hazırlamak ve yönetim vizyonunuza ışık tutmak istedik.
 
Başarılarla dolu bir Şubat ayı geçirmeniz dileğiyle,
EN ÇOK OKUNANLAR