USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

14 Nisan 2024 22:14

Yapı Fuarı inşaat sektörüne değer katacak

Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Türk ekonomisinin taşıyıcı sektörü olmayı sürdürüyor. 17-20 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, binlerce uluslararası yatırımcı ve satın almacıyı, yerli iş ortakları ile bir araya getirecek.

Yapı Fuarı inşaat sektörüne değer katacak

Balkanlar, Bağımsız Devlet Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise sektörde en büyük 5 fuardan biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihlerinde 46. kez sektörü, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ağırlamaya hazırlanıyor.

Türk ekonomisinin taşıyıcı sektörü olarak , yeni iş fırsatlarına ve bilgi paylaşımına imkân sağlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 45 yıldır ülke ekonomisine yadsınamaz bir katkı sağlayarak, sektörün gidişatına yön veriyor.

İhracat kaleminde önemli paya sahip fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, "2024 yılı için inşaat sektöründe yüzde 4,5-5,0 aralığında büyüme beklentisi içindeyiz. Bu kapsamda, 700 milyon Euro'luk bir iş hacmi hedefine sahip olduğumuz ve 55 bin ziyaretçi beklediğimiz Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sektöründeki konumunu güçlendirmesi açısından kritik bir rol oynayacak. Katılımcılarımıza sunduğumuz benzersiz ihracat olanaklarının yanı sıra sektör profesyonellerinin güncel bilgi alışverişi yapabilmeleri için ideal bir platform görevi görüyoruz" dedi.

(Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin)

Her yıl düzenlenen 'VIP Alım Heyeti Programı' ile 70'ten fazla ülkeden 400'ün üzerinde yabancı satın almacıya ev sahipliği yapacak, 10.000'den fazla uluslararası profesyonel alıcının beklendiği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya ve Polonya'nın pavilyon olarak yer aldığı fuar; İtalya, Almanya, Rusya, Litvanya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Polonya, Avusturya ve Çin'den katılımcıları ağırlayacak.

Fuarda 4 gün boyunca 25 etkinlikte 50'den fazla konuşmacı ile sektöre yön verecek konular farklı temalar altında ele alınacak. 17 Nisan'da "Kutunun Dışında" teması ile inşaat sektörüne dair sıra dışı fikirler ve yenilikçi malzemeler gündeme taşınacak. 18 Nisan'da "Tasarla Türet, Yapay Zeka ile Üret!" teması ile tasarımın evrimi, teknoloji ve yapay zeka ile ilgili yenilikler ele alınacak. 19 Nisan'da "Yeşilin Ötesinde" oturumu ile çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, net sıfır hedefli uygulamalar, karbon ayak izini azaltan malzemeler ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme gelecek. 20 Nisan'da "Mimari İletişimin DNA'sı" söyleşilerinde yapı sektöründe iletişim ve pazarlama alanlarına odaklanılarak, sosyal medyada mimarlara ulaşmanın kodları, yeni dünya düzeninde işverenlerle kontak kurmanın ipuçları ve piyasadaki rekabet stratejileri gibi dikkat çeken başlıklar ele alınacak.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'da, Yapı Master Class ile mimarlar eşliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi sunulurken Yapı Tech Garage'da ise yeni girişimciler inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Fuar kapsamında Altın Mıknatıs 'Stant Tasarımı Ödülleri' ile markalar ve ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcılar da ödüllendirilecek. Fuarda bu yıl, katılımcı firmaların etkileşimini artırmak için İKSD ve ICA Build Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle, İskele Kalıp firmalarına özel bir salon oluşturuluyor. İskele-Kalıp Sanayicileri Derneği üye firmalarının da yer alacağı bu özel salonda, katılımcılar ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacak.

EN ÇOK OKUNANLAR