USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

25 Ocak 2023 13:02

Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti

Tekfen ve TEMA Vakfı'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit, 97 yaşında hayata veda etti.

Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti

Türkiye'nin köklü şirketlerinden Tekfen'in kurucuları arasında bulunan ve arkadaşı Hayrettin Karaca ile 1992 yılında TEMA'yı kuran Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında yaşamını yitirdi.

ALİ NİHAT GÖKYİĞİT KİMDİR?

Nihat Gökyiğit, 23 Şubat 1925'te Artvin'de dünyaya geldi. Ailesi, Artvin'in Gögitoğulları adıyla anılan köklü sülalelerinden birine mensuptu. Babası Ahmet Hamdi Bey, kardeşiyle birlikte babasından devraldığı manifatura dükkânını işleten küçük bir tüccardı. Dükkânda satılan mallar İstanbul'dan, Nihat Gökyiğit'in "zorluklar içinde yetişmiş muazzam bir girişimci" olarak tanımladığı dedesinden geliyordu.

Nihat Gökyiğit, 15 yaşına kadar çocukluk yıllarının geçtiği Artvin'i "geniş arsalı, yeşillikler içindeki evlerin bahçelerinde çiçekler arasında kelebeklerin uçtuğu, geceleri çocukların ateşböceklerini kovaladığı bir masal kenti" olarak tanımlıyor.

İlkokulu ve ortaokulu bitiren Nihat Gökyiğit'in, artık çocukluğunun kenti Artvin'den ayrılması gerekiyordu. Çünkü o dönem Artvin'de iki ilkokul ve bir ortaokul dışında başka bir okul bulunmuyordu. Babası, yabancı dil öğrenebilmesi için onu, yakın şehirlerdeki liseler yerine, İstanbul'a Robert Kolej'e göndermeye karar verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR