USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

05 Mart 2020 22:03

Sürdürülebilir gelecek için

Yapay zeka odaklı dünyada; karmaşık mantık, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve sosyo-duygusal zekanın gelişimi için deneysel öğrenme tekniklerine dikkat çekiliyor. Bu becerilere sahip bireyler yetiştirmek üzere çalışmalar yapan İsviçreli eğitim kurumu Instutie Le Rosey, Kenya-Massai’de 12-18 yaş arası çocuklara yönelik 12 günlük bir kamp ortamı sunacak. Ekim ayında ilk öğrencilerini alacak kamp, Türkiye’den de IB okullarının katılımına açık

Sürdürülebilir gelecek için

İsviçreli eğitim kurumu Instutie Le Rosey, uluslararası sosyal proje olan ‘ETC-Korumak İçin Eğitim’ panelini geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirdi. Kurum, Kenya-Massai’de sürdürebilir insan ve sürdürebilir yaşamla ilgili yapılan global çalışmaları da tanıttı. Clarte Consulting UK’den Dr. G. Jan Caller’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Le Rosey Yaz Kampları Akademik Direktörü Felipe Laurent, sosyal bilinci yüksek, toplumun ve yerkürenin devamlılığını sağlayacak bilince sahip bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Laurent, “Sürdürülebilir bir gelecek elde etmek; hem gelişen insan topluluklarını hem de bol ve sağlıklı doğal ekosistemleri güvence altına alma yeteneğimize bağlı olacak. Bu sürdürülebilir geleceğe, sosyal ve davranışsal zorlukların üstesinden gelen yeni eğitim yaklaşımları ile ulaşacağız” diye konuşuyor. Laurent, tüm amaçlar doğrultusunda Afrika’da bir kamp projesi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirtti. 12-18 yaş arası çocukların katılacağı 12 günlük kamp, ekim ayının başında ilk öğrencilerini alacak. İlk etapta 60 öğrenciyle sınırlı olacak kamp, Türkiye’den de IB okullarının katılımına açık.

DENEYSEL ÖĞRENİMİN ÖNEMİ

Koruma (ETC) eğitimi, sürdürülebilir bir dünya yaratmak için gerekli bilgi, beceri, anlayış, değer ve eylemlerin geliştirilmesini teşvik ettiğini belirten Felipe Laurent sözlerine şöyle devam ediyor; “Eğitimci olarak deneysel öğrenmenin, yapay zeka odaklı bir dönemin olmazsa olmazı olduğu inancındayız. Nöro bilim ve teknolojideki gelişmeler sayesinde, deneysel öğrenme tekniklerinin gelişimi son yıllarda önemli ölçüde ilerledi. Bu teknikler, bilgiyi sadece zeka veya teknolojik çözümlerle özümsemek yerine pratik uygulama yoluyla öğrenmekle ilgilidir. Yapay zeka odaklı dünya için çok önemli beceriler olan karmaşık mantık, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve sosyo-duygusal zeka, en etkin deneysel öğrenme teknikleriyle elde edilen becerilerdir. Chyulu Wilderness Kampı, karbonsuz bir tesis olacak ve öğrencilere doğal kaynakların nasıl korunabileceğini de öğretecek. Bu, proje tabanlı bir programdır ve öğrencilerin aktif olarak katılımını sağlayacak ekip tabanlı bir öğrenim yapısına sahip. Asıl amaç, katılımcıların doğayla bağını güçlendirerek kişisel ve kişiler arası gelişimlerini desteklemektir.”

ÖĞRENCİLER DOĞAYI ÖĞRENECEK

Projenin eğitim direktörlüğünü üstlenen Dr. Jan Caller ise 8-18 yaş arası çocukların özellikle el becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanmadıklarını gözlemlediklerini belirtirken “Öğrenciler burada kendi sebzelerini yetiştirecek, kendi hayvanlarına bakabilecek, kendi hasatlarını alabilecek, doğayı inceleme fırsatı bulacaklar. Doğayı dinleyecek, film çekecek, resim yapacaklar… Masai kabilesi ile beraber yaşamayı öğrenecekler. Çok yoğun bir program, buna ihtiyaçları var. Çünkü biz, bunu doğal olarak öğrendik ama onların böyle bir ortamları yok” yorumunda bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR