USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

14 Aralık 2022 13:58

Mektebim Koleji, sürdürülebilir eğitim için 'Bilim Kurulu' kurdu

2011 yılında Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko tarafından kurulan Mektebim Koleji, sürdürülebilir eğitim için yeni bir atılım gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk niteliğinde eğitim hamlesi yapan Mektebim, eğitimin tüm paydaşlarının sürekli gelişimine katkı sağlamak amacıyla alanında uzman 'Mektebim Koleji Bilim Kurulu'nu hayata geçirdi.

Mektebim Koleji, sürdürülebilir eğitim için 'Bilim Kurulu' kurdu

Çağdaş bir vizyon için gerekli olan hizmet içi eğitimlerini yıl boyu Türkiye'nin dört bir yanındaki Mektebim Koleji kampüslerinde sürdürecek olan Bilim Kurulu üyeleri için önemli bir organizasyon düzenlendi. Mektebim, eğitimin tüm paydaşlarının sürekli gelişimine katkı sağlamak amacıyla alanında uzman "Mektebim Koleji Bilim Kurulu"nu hayata geçirdi. Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Metaverse Eğitmeni Devrim Danyal, Genetik Egzersiz Uzmanı Mehmet Ali Deniz, Eğitimci-Yazar Kayhan Karlı, Yazar ve İletişim Eğitmeni Mario Levi, Dijital Oyun Tasarımcısı ve Akademisyen Doç. Dr. Yavuz Samur, Akademisyen Dr. Türker Toker, Eğitim Bilimci-Pedagog Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, Erken Çocukluk Eğitimcisi Prof. Dr. Belma Tuğrul, Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu'dan oluşan Bilim Kurulu; öğretmen, veli ve öğrenci eğitimleri için önemli görevler üstlendi. Öğretmen eğitimleriyle, sürekli gelişime inanan eğitmenlerin entelektüel birikimlerine katkı sunmayı amaçlayan Bilim Kurulu üyeleri, öğrencilere kariyer dünyasının kapılarını açarken, velilere de çocuklarına ihtiyaç duydukları desteği nasıl verecekleri yönünde eğitimler vermek için sahaya indi. Toplantıya, Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Mektebim Koleji CEO'su Elif Çağlayan, Mektebim Koleji Bilim Kurulu üyeleri, koordinatörler ve kampüs kurucuları katıldı.

(Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko)

KALKO: ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK

Açılış konuşmasını yapan Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Mektebim Kolejinin "Bilim Kurulu" ile önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Kalko, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Türkiye genelinde 27 kampüs, yüzlerce öğretmen ve binlerce öğrenci ile Mektebim Koleji güçlenerek büyüyor. Öğrencilerimize 'Gelecek sensin' diyerek eğitimde 'değer' kelimesini önemsiyoruz. Dünyaya değer katmanın yolu da hızla gelişen dünyaya uyum sağlayan ve bilgiyi nasıl kullanacağını bilen nesiller yetirmekten geçiyor. Bu düşüncelerden hareketle bir kolej bünyesinde Türkiye'nin en iyi isimlerinden oluşan 'Bilim Kurulu'nu kurduk. Değerli akademisyen, yazar, eğitimci, metaverse uzmanı ve genetik bilimcilerden oluşan Mektebim Koleji Bilim Kurulu'nun kampüslerimizde verdikleri eğitimler ve geliştirdikleri projelerle vizyonumuzu daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz."

(Mektebim Koleji CEO'su Elif Çağlayan)

"FELSEFEMİZ ENDÜSTRİ 5.0"

Kalko'nun ardından konuşan CEO Elif Çağlayan ise "öğrenen organizasyonuna" dikkat çekti. Çağlayan, "Adını Millet Mektepleri'nden alan Mektebim Koleji, öğrenen organizasyonunun bir parçasıdır. Bir eğitim kurumunda öğrenen öğretmen organizasyonu varsa, geleceği yazan gençler yetiştirmek kaçınılmaz olur. Endüstri 5.0 felsefemizin temelinde, dünyaya yön verip geleceğini yazan nesiller yetiştirme hedefi vardır. Biz bu desteği, öğretmen, veli ve öğrenci eğitimleriyle Bilim Kurulu üyelerimizden alıyoruz. Sürekli gelişen teknolojiye ve çağın gerektirdiği donanıma sahip olmak için eğitim gücünü yanımıza alıyoruz. Geleceğe öğrenci yetiştirmek, geleceğin teknolojilerine hâkim öğretmenler yetiştirmekle mümkün. Veli, öğretmen ve öğrenci eğitimleriyle ülkemizin geleceğini yetiştiriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Mektebim Koleji Bilim Kurulu" üyeleri sahneye davet edildi. Prof. Dr. Uğur Batı, Devrim Danyal, Mehmet Ali Deniz, Kayhan Karlı, Mario Levi, Doç. Dr. Yavuz Samur, , Dr. Türker Toker, Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Korkut Ulucan ve Doç. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, eğitim vizyonuyla ilgili ayrı ayrı kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR