USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

23 Aralık 2021 16:13
Umut Çelik

MEF YETGEN eğitim programı yurtdışına açılıyor

MZV-MEF YetGen Zirvesi, ilham veren konuşmacılar ve ilgi çeken performanslarla Zorlu PSM'de gerçekleştirildi. MZV-MEF YetGen derslerine devam eden gençlerin katıldığı etkinlik aynı zamanda Yetkin Gençler Youtube kanalında da canlı olarak yayınlandı.

MEF YETGEN eğitim programı yurtdışına açılıyor

Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) ve MEF Üniversitesi tarafından desteklenen, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut'un liderliğinde 6 yıldır ücretsiz gerçekleştirilen ve binlerce gence sayısız yetkinlik kazandıran MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı kapsamında düzenlenen MZV-MEF YetGen Zirvesi, 18 Aralık 2021 Cumartesi günü Zorlu PSM'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen 1500'e yakın genç ile gerçekleştirildi. MZV-MEF YetGen derslerine devam eden gençlerin katıldığı, ilham veren konuşmacılar ve ilgi çeken performansların yer aldığı etkinlik, aynı zamanda Yetkin Gençler Youtube kanalında da canlı olarak yayınlandı.

"Sunduğumuz eğitim içerikleriyle yurt dışına açılmayı planlıyoruz."

Sözlerine, 6 yıldır programı destekleyen Mehmet Zorlu Vakfı ve MEF Üniversitesi'ne teşekkür ederek başlayan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı & YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut aktif, başarılı ve topluma katkı sağlayan bireyler olmak için gençlerin 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ilk 21. yüzyıl yetkinlikleri programı YetGen'de bir yandan beceri eğitimi verilirken bir yanda da başarıya ulaşmış bireylerin hayat hikayeleriyle bir öğrenme ortamı tasarladıklarını, MZV-MEF YetGen Zirvesi'nde de özyeterlilik, özyetkinlik, otonomi olarak 3 ana temada gelişim sağlamayı hedeflediklerini ileten Prof. Dr. Erhan Erkut sözlerine şöyle devam etti: "2015 yılında ilk defa YetGen adını kullanarak liseliler için başlattığımız bu program, 2016 yılında 80 MZV bursiyeri ile mütevazi bir şekilde devam etti. 2020 yılında 400 üniversite ve 100 lise öğrencisi ile gerçekleştirildi. Biz pandeminin başlangıç dönemi ve her şeyin durduğu o dönem dahil olmak üzere online eğitimlerle kesintisiz devam ettik. Pandemi YetGen'i farklı bir noktaya taşıdı. Online eğitim ile Türkiye'nin her yerinden binlerce gence ulaştık. Şu anda YetGen Öğretmeni kurguluyoruz. Böylece YetGen'i daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Biz çevik, tutkulu, adil ve eşitlikçi bir kurumuz, bizde hiyerarşi yok öğrenme ve gelişme DNA'mızda var. Meraklıyız ve hayal kuruyoruz. Eğitimi alt üst etmek istiyoruz. "Geleceğin üniversitesi nasıl olacak?" derseniz, "YetGen gibi olacak." derim. Katılımcılarımız YetGen için "insan hızlandırıcısı", "YetGen'i kazanmak", "üniversiteye gitmeden üniversiteden mezun olmak", "tüketen olmaktan üreten olmaya geçiş" gibi çok güzel tanımlamalar yaptılar. Öncü üniversite tamamlayıcısı olmak, işe girişlerde aranan bir sertifika olmak, sunduğumuz içerikleri, farklı dillerle yurt dışına açmak gibi hedeflerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

"Sizi diploma değil, yaptığınız yolculuk hayata hazırlar"

Kendini Keşfetmek adlı oturumda konuşan; iletişim ve beden dili dendiğinde Türkiye'de ilk akla gelen isimlerden olan Psikolog Acar Baltaş oldu. Konuşmasında zorlukların insanı geliştirdiğine değinen Psikolog Acar Baltaş sözlerine şöyle sürdürdü: "Her cevher baskı altında değerli hale gelir. Elmas baskı altında mücevhere dönüşür. O yüzden asıl olan mücadeledir. Özgüven ve iyimserlik gibi kavramların o kadar öne çıkması, Amerikalıların kendi toplumlarını yatıştırmak için kullanmasıyla ortaya çıkmıştır. Mesele özgüven değil, öz yeterliliktir. Sahip olduğunuz özelliklerin ne kadar fark edildiği ve sizin bu özelliklerle ne yaptığınız öz yeterliliğinizi gösterir. Bu özelliklerle ne yaptığınız ise daha önceki başarısızlıklarınıza, mücadelenize bağlıdır. Başarı gurur verir, başarısızlık ise geliştirir. Bir hayatın içinde acı, üzüntü, hayal kırıklığı yoksa, o hayatın bir hikayesi olmaz. Everest'e tırmanmak, Everest'i fethetmek değil, o yolculukta kendini keşfetmektir. O yüzden asıl olan mücadeledir. Sizi diploma değil, yaptığınız yolculuk hayata hazırlar. Unutmayın ki haz mutluluk değildir; asıl haz, almak değil, vermektir. Zamanının ve parasının bir bölümünü başkası için harcayanlar mutlaka kendilerini daha iyi hissederler. İyi hatırlanmak istiyorsanız, insanlara yardım edin."

EN ÇOK OKUNANLAR