USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

02 Temmuz 2014 13:21

İKİ ÇOK ÖNEMLİ PORTRE…

İKİ ÇOK ÖNEMLİ PORTRE…

İKİ ÇOK ÖNEMLİ PORTRE…
Bu ay Platin’deki konuları ve iki çok önemli röportajı dikkatle okumanızı öneririm. Bu röportajlar Türk iş dünyasına ilham verecek başarı öykülerinden sadece ikisi… Türkiye’nin en yenilikçi ve faydalı iş dünyası dergisi olma iddiamızı özel röportajlarla ve dosyalarla destekliyoruz. Sizlerden gelen teşekkür, tebrik ve tüm eleştirilere de bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı ve SAYA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak ile bir diğer deyişle İzmir’in silüetini değiştiren yatırımcı ile İzmir’de bir araya geldik. Sancak, inşaat sektörüne yönelik beklentilerinden İzmir’de devam edecek yatırım planlarına, girişimci kimliğinden yaşam felsefesine kadar önemli açıklamalarda bulundu.  İzmir’i Türkiye’de İstanbul’un tek alternatifi olarak gören Sancak; bugüne kadar şehre 700 milyon liralık yatırım yaptı. Devam eden ve planlanan projelerle bu tutar kısa bir süre içerisinde toplam 1.5 milyar TL’ye ulaşacak.
İkinci çok ilgi çekeceğini düşündüğümüz buluşmayı ise Socar CEO’su Kenan Yavuz ile gerçekleştirdik. Socar 5.7 milyar dolarla Türkiye tarihinin en büyük yatırımı… 3.3 milyar dolarla Türkiye tarihin en büyük kredisi… 18 yılla bugüne kadarki en uzun kredi vadesi… Bu müthiş rakamların tümü tek bir yatırıma, Socar’ın Star Rafinerisi’ne ait. Socar’ın bugünkü toplam cirosu 3 milyar dolar ama Star Rafinerisi’nin faaliyete gireceği 2015’te ciro 15 milyar dolara yükselecek. 2023’e geldiğimizde ise şirketi Türkiye’nin yeni 1 numarası olarak görmemiz mümkün. Rafinerinin ayrıntıları ve enerji sektörüne vereceği yeni yön en ayrıntılı haliyle ilk kez Platin’de…
 
Başarılarla dolu bir Temmuz ayı geçirmeniz dileğiyle,
EN ÇOK OKUNANLAR