USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

14 Nisan 2023 13:11

'Boşa Harcama' projesi deprem bölgesinde 1 milyon kişiye destek oluyor

Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ve Fairy iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Boşa Harcama' projesi, depremzedelerin yaralarının sarılmasına destek oluyor.

'Boşa Harcama' projesi deprem bölgesinde 1 milyon kişiye destek oluyor

4 yıl önce gıda israfını önlemek ve gıda sektöründe oluşan gıda güvenliğine uygun fazla gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Gıda Kurtarma Derneği ile "Boşa Harcama" projesini hayata geçiren Fairy, bu iş birliği ile deprem bölgesinin yaralarını da sarıyor.

Fazla'nın Kurucu Ortağı, CEO'su ve Gıda Kurtarma Derneği Kurucusu Olcay Silahlı, 'Boşa Harcama' projesinin kıymetli bir dayanışma projesine dönüştüğünü vurgulayarak, 'Gıda Kurtarma Derneği ve Fairy iş birliğinde gerçekleştirilen ve ulusal bağış platformumuz ile desteklediğimiz 'Boşa Harcama' projesi; gıda israfının önlenmesi adına ilk ulusal iletişim kampanyası olmanın yanı sıra ülkemizin en zor dönemlerinde halkımızın yanında olduğumuz, ulusal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, zor günlerimizin üstesinden birlikte geldiğimiz kıymetli bir dayanışma projesi olarak da hayat buldu. Salgında başlayan bu dayanışma gücümüzü, ülkemizde yaşanan hazin depremler sonrasında da büyüterek, 1 milyon insanımıza ulaştırmamızı çok kıymetli buluyorum. Depremden etkilenen tüm illerimizde hayatı yeniden inşa edene ve tüm yaralarımızı sarana dek var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.' dedi.

"25 BİN ADET ÖĞÜN SETLERİMİZİ DEPREMZEDELERE ULAŞTIRDIK"

Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği olarak afet haberini aldıkları andan bu yana bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Silahlı, "Afet süreçlerinde kısa, orta ve uzun vadeli düşünmek; doğabilecek ihtiyaçları öngörerek hareket etmek düzenin yeniden ve sağlıklı şekilde kurulması adına oldukça kritik. Bu bilinç ile projeler geliştirdik ve geliştirmeye de devam ediyoruz. Boşa Harcama projesi kapsamında deprem bölgesinde yer alan 5 farklı ilde 25 bin adet öğün setlerimizi depremzedelere ulaştırdık" şeklinde konuştu.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da Gıda Kurtarma Derneği ile gerçekleştirdikleri 'Boşa Harcama' projesini bölgeye yönlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Gıda bağışı toplama ve dağıtma kapasitesini artırmak amacıyla derneğin alt yapısına yaptığımız soğuk gıda taşımayabilen araç bağışı ile gıda tedarik zincirini güçlendiriyoruz. Gıda Bağış Aracı aktif olarak afet bölgesinde faaliyet göstermeye ve yardımları ülkenin bir noktasından diğerine ulaştırmaya devam ediyor ve daha küçük yerleşim birimlerine gidebiliyor. Şimdiyse daha güçlü bir dayanışma ile gıda yardımımız, çok daha fazla kişiye ulaşıyor."
EN ÇOK OKUNANLAR