USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

25 Şubat 2021 20:10
Ajanslar

Türkiye'nin ilk sanal turizm fuarı İzmir ile açıldı

Turizm sektörü, uzun bir aranın ardından 14. Travel Turkey İzmir Dijital ile fuarcılığa merhaba dedi. 2021 yılı turizmi, dünyanın dört bir yanından tek bir tıkla ziyaret edilebilen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı ile canlanacak.

Türkiye'nin ilk sanal turizm fuarı İzmir ile açıldı

Türkiye'de turizm sektörünün ilk sanal fuarı 14. Travel Turkey İzmir Dijital'in açılışı; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya,ve diğer yetkililerin katılımı ile gerçekleşti.

Bağlıkaya: "Pandemiden kurtulma umudunu fuarımız ile yeşertiyoruz"

Dünya genelinde başlayan aşılanma çalışmalarının yakın zamanda seyahatlerin yeniden başlayacağına yönelik umutlarını artırdığını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmde yaşanması beklenen hareketliliğe en hızlı biçimde cevap vermek ve sezona hazır girebilmenin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bağlıkaya, "Tüm dünyada fuarlar ertelenirken fuarımızı dijital ortamda yapıyor olmanın önemli olduğunu düşündük. Artık rekabet ve pazarlama sürecini iyi yönetenlerin bir adım önde olacağı bir döneme girdik. Yakın uçuş mesafesindeki destinasyonlara talep artıyor, tatil süreleri uzuyor. Ekoturizm ve sürdürülebilirlikle ilgili kaygılar tatil tercihlerinde öne çıkıyor. Ülkemiz, farklı turizm çeşitlerinde ürün sunabilecek zenginliğe sahip olması ve alternatif konaklama tesislerinin varlığı ile farklı tüketici taleplerine yanıt verebilecek potansiyele sahip. Bu da rekabette ülkemizi öne çıkarıyor. Sektörümüzdeki tüm bu değişim ve dönüşümü Travel Turkey Fuarı kapsamında düzenlenecek panel ve etkinliklerle mercek altına alarak sektörümüze yön göstermeye çalışacağız. Bununla birlikte fuarımızın yaklaşan sezon öncesi önemli iş birliği çalışmalarına da zemin oluşturmasını ve turizmdeki hareketliliği desteklemesini bekliyoruz. Beklentimiz, 2021 turizm sezonunda, Mayıs ayı ile birlikte iç pazarda bir hareketlenmenin başlaması, Haziran ayı ortasından itibaren de yurt dışı pazarlarının açılmasıyla birlikte turizmin biraz daha ivme kazanması yönünde. İnatla ve inançla turizm diyerek, yüz yüze olamasak da yeni ve güzel bir başlangıç olarak fuarımızın ülkemiz ve İzmir'imizin turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum. Pandemiden kurtulma umudunu ülkemizde; turizmin ekonomik anlam ifade eden ilk faaliyetlerinin başladığı Ege'de, tarihin her döneminde uygarlıklara beşik olmuş İzmir'de Travel Turkey İzmir Fuarı ile yeşertiyoruz" şeklinde konuştu.

Dolu dolu üç gün

Türkiye'nin sanal fuar alanı "Digital İzmir Fair" platformunda buluşan sektör temsilcileri, turizmin geleceğine yön verecek. Sektör profesyonelleri ve seyahat uzmanları üç gün boyunca düzenlenen online etkinliklerde bir araya geliyor. Yabancı dernek ve kuruluşların destekleri ile güçlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, uluslararası arenada da kendini gösteriyor. Fuarın bu yılki partner ülkesi, doğa dostu turizm anlayışı ile ekoturizmin öncüsü İsveç. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2020-2021 yılının turizm teması ilan edilen Patara Antik Kenti, Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı'nın da teması seçildi. Etkinliklerin yanı sıra; dünyanın dört bir yanından fuarı tek bir tıkla ziyaret edecek satın almacılar, tüm katılımcılar ile "ttidigital.izfas.com.tr" üzerinden randevu oluşturup görüntülü görüşmeler sağlayacak. Fuar, turizm sektöründe bir ilki yaşatmasına rağmen oldukça ilgi gördü. Endonezya, Etiyopya, Hırvatistan, İsveç, Katar, Kenya, Kolombiya, Maldivler, Mauritus, Sırbistan, Tanzanya, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam'dan katılımcıların yer aldığı fuara, 64 ülkeden yabancı ziyaretçi kaydı yapıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR