USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

06 Mart 2019 15:29

Türkiye'den Japonya'ya ilk motoryat ihracatı

Sirena Marine, dünyanın en önemli tekne üreticilerinin katılımıyla, 7-10 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Japan International Boat Show’a katılıyor. Sirena 58 modelini sergileyeceği fuarda Sirena Marine aynı zamanda Japonya’ya seri üretim motoryat satan ilk ve tek Türk şirketi oldu

Türkiye'den Japonya'ya ilk motoryat ihracatı

Kıraça Holding’in çatısı altında faaliyet gösteren Sirena Marine; Türkiye’nin ilk seri yat üreticisi Sirena Yachts, yelkenlide ise Euphoria ve Azuree olmak üzere üç markası ile Türkiye’den dünyaya açılan küresel bir tekne üreticisi marka olma yolunda ilerliyor.

Motoryat üreticileri için oldukça zor bir pazar olan Uzak Doğu’ya, ‘Japan International Boat Show’da sergileyeceği Sirena 58 modeli ile giriş yapan Sirena Marine, Japonya’ya seri üretim motoryat satan ilk ve tek Türk şirket oldu.

Frers Naval Architecture & Engineering ve Spadolini Design Studio gibi dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışan Sirena Marine, gerek konforlu alanları, gerekse estetik açısından benzersiz özelliklere sahip tekneleri ile dünyanın farklı ülkelerindeki motoryat tutkunlarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Bugüne kadar 400’ün üzerinde motoryat ve 90’ın üzerinde de yelkenli tekne üreten şirket, 30 metre altında tekneler üretiyor.

Türkiye’nin ilk seri yat üreticisi olarak kendi alanında Türkiye lideri olan Sirena Marine; dünya pazarlarında da büyümeye devam ediyor. Sirena Marine’in İtalya, Fransa, İspanya, Hırvatistan, İsveç, Amerika, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tayland’da olmak üzere toplam 28 bayisi bulunuyor. Bu bayilik ağına kısa bir süre içinde Japonya’nın da eklenmesi planlanıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR