USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

08 Mayıs 2019 14:37

Sabancı: Mozaik Yolu projesi çok büyüleyici

Demsa Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE Derneği) yürüttükleri 'Mozaik Yolu' projesi ile gün yüzüne çıkan mozaik eserlerin bilinirliliklerinin artmasını ve dünya çapında tanınmasını hedeflediklerini Platin'e açıkladı

Sabancı: Mozaik Yolu projesi çok büyüleyici

“Uygarlıkların beşiği kabul edilen, zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan Türkiye, turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri… Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneğimiz (T-ONE); kültürel mirasımız, tarihi ve doğal zenginliklerimize ve bizi bir araya getiren ortak değerlerimize sahip çıkarak Türkiye’yi uluslararası platformlara bir marka olarak taşıyoruz. Bu amaç doğrultusunda pek çok adım attık. Bunlardan en önemlisi de Mozaik Yolu projesi oldu. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa büyükşehir belediyelerinin destekleri ve Danışma Kurulu Başkanımız Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın öncülüğünde yürüttüğümüz proje ile bu bölgelerde gün yüzüne çıkan mozaik eserlerin bilinirliliklerinin artmasını ve dünya çapında tanınmasını hedefliyoruz. İlk yurt dışı tanıtımını İsviçre’de yaptıktan sonra projeyi Venedik, Paris ve New York’a taşıdık. 

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya seyahat etmekten keyif alıyorum. Her gördüğümde, yeniden heyecanlanıyorum. Dünyada birçok yer gördüm. Ama Türkiye gibi bir ülke, İstanbul gibi bir şehir inanın görmedim. Urfa ve Konya dine, Çanakkale ise milli duygularımıza dokunuyor. Kapadokya’nın doğal güzelliği, Salda Gölü, Bitlis’teki Nemrut Krater Gölü, Van’daki Akdamar Adası, Adana ise memleket sevdasını  içeriyor. Anlatmakla bitmeyen bir serüven…”

EN ÇOK OKUNANLAR