USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

18 Nisan 2023 15:16

Ramazan Bayramı ile turizmde yılın ilk hareketliliği başlıyor

Türkiye, Ramazan Bayramı'na hazırlanırken turizmde de sezonun ilk hareketliliği başlıyor.

Ramazan Bayramı ile turizmde yılın ilk hareketliliği başlıyor

Turizm sektörünün öncü oyuncularından Tatilbudur.com'un Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Nefesoğlu, Ramazan Bayramı'na ilişkin talep ve rezervasyonları değerlendirdi. Nefesoğlu'na göre il bazlı Antalya, Muğla ve Aydın'da öne çıkan taleplerde otel bazında en çok tercih edilen bölgeler olarak Alanya, Side, Kemer, Kuşadası ve Bodrum ilk sıraları alıyor.

YURT DIŞI TERCİHİNDE PARİS ÖNE ÇIKIYOR

Yaz tatiline göre daha kısa süren bayram tatili için konaklamalar ortalama 3 gece 4 gün olacak şekilde planlanırken; kültür turlarında yurt içinde Kapadokya, Safranbolu ve İzmir çevresi öne çıkarken yurt dışında ise bu talepler Paris, Balkanlar ve İtalya'da yoğunlaşıyor.

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketi sonrası turizm sektörü tüm enerjisi ve önceliğini bölgeye destek üzerine yoğunlaştırırken, tüketici tarafında da erken rezervasyon taleplerinde düşüş yaşandı. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla tüketici davranışları yavaş yavaş yine önceki hedeflenen değerlere döndü. 2023 Mart ayı talepleri 2022'nin üzerinde gerçekleşti. Ramazan Bayramı tatili için konaklama talepleri 20 Mart'a kadar stabil devam ederken, 20 Mart haftası itibari ile artışa geçerek 27 Mart haftası itibari ile de önceki dönemin 2 katına çıktı.

EN ÇOK OKUNANLAR