USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

03 Ocak 2018 14:05

Kapadokya'da lüks termal otel ve jeotermal enerji arama faaliyetlerine hız verecek

Indigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun; museum hotel, cross golf, halıcılık gibi turizm odaklı girişimleriyle Kapadokya’nın global arenada hak ettiği konuma ulaşmasına önderlik eden isimlerden biri… “Hayal ettiğim birçok şeyi hayata geçirdim. En büyük arzum ise Kapadokya’nın Türkiye’nin ve dünyanın en önemli lüks termal turizm, jeotermal sera ve jeotermal enerji bölgesi haline gelmesi” diyen Tosun, 2018 ve sonrasında Kapadokya’yı dünyada özellikle bu alanlarda öne çıkaracak projelere od

Kapadokya'da lüks termal otel ve jeotermal enerji arama faaliyetlerine hız verecek

Bahar Akgün / [email protected]

İş hayatında 40 yılı geride bırakan Indigo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, bugüne kadar tanıdığım en girişimci ruhlu isimlerden biri. Yaptığı her işte büyük başarı kazanan, çevresindeki kişilere farklı kariyer imkanları sunan ve ne iş yaparsa yapsın ilk günkü heyecanından ve tutkusundan asla ödün vermeyen Tosun, turizm sektörüne yönelik girişimleriyle bugün Kapadokya’nın dünya kamuoyunda bu kadar popüler olmasına da yön veren isimler arasında yer alıyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin yönetim kurulunda yer alan, Kapadokya Altyapı ve Hizmet Birliği Turizm Komisyonu üyesi olan, DEİK Brezilya İş Konseyi başkan yardımcılığını da yürüten Ömer Tosun, 2013 yılından bu yana ise Kayseri ve Nevşehir bölgesinin Brezilya fahri konsolosluğunu yürütüyor. Ortaokul mezunu olan, 10 parmak daktilo kullanamadığı için lise diplomasını alamayan Tosun, kariyeri boyunca yaptığı her işte kendisini aşmaya ve en iyi olanı hayata geçirme misyonuyla adım adım yükselmiş.  “Girişimcilik ruhumda var. Sürekli yeni işler üretmeyi ve hayallerimi gerçekleştirmeyi hayat felsefem olarak benimsedim” diyen Tosun ile Indigo Group bünyesinde hizmet veren dünyanın en önemli lüks otel konsorsiyumlarından Relais & Chateaux’nun Türkiye’deki tek üye oteli olarak Uçhisar Nevşehir’de hizmet veren Museum Hotel’de bir araya geldik. Tosun 1992’de kurulan ve turizm, yeme içme, seyahat, iyi tarım ile jeotermal enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Indigo Group çatısı altında ne gibi farklı projelere odaklandıklarını Platin'e anlattı.

BANKACILIK GEÇMİŞİ DE VAR

Ürgüp Eski Belediye Başkanı Kürşat Numanoğlu’nun Mustafapaşa kasabasında işlettiği Hotel Sinasos ve Kayseri’deki Hattat Otel gibi bölgenin ilk otellerinde küçük yaşlardan itibaren garsonluk, komilik ve barmenlik yapan Ömer Tosun, “Turizmin ne olduğunu ve bu işin gerçek ruhunu orada öğrendiğimi söyleyebilirim" diyor. Tosun, bankacılık geçmişiyle de dikkat çekiyor. Emlak Bankası’nda veznedar olarak işe başlayan Tosun, daha sonra İmar Bankası ve Garanti Bankası’nda da yöneticilik yaptı. Tosun, bu süreci şöyle anlatıyor: “Boş zamanlarımda bankacılıkla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları araştırmaya başladım. Daha var olmayan kredi kartı sisteminin bankacılık sisteminin geleceği olduğunu anladım. Bununla ilgili bir dosya hazırladım ve banka yönetimine gönderdim. Bir gün, beni genel müdürlükten aradılar ve ‘oğlum kimsin sen?’ dediler. Kendimi tanıttım. Anlattıklarımı şaşkınlıkla dinlediler. Fakat devlet bankasında çok fazla ileri gidemeyeceğimi anlamıştım. Sonrasında İmar Bankası’na transfer oldum. Kapadokya’da gezici kredi kartı ve bankacılık sistemini kurdum. Çok başarılı olduk. Ardından Garanti Bankası’na transfer oldum. Ancak tahsilim olmadığı için daha fazla yükselemiyordum. Bu nedenle 1988 yılında istifa ettim.”

TURİZM SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ İLKLERE İMZA ATTI

Bankacılık sektöründe çalışırken, boş vakitlerinde eski halı tüccarı olan dayısı Özcan Öz’ün yanında çalışan Tosun; İngilizce, Almanca ve Fransızcasını geliştirirken, bu sayede yeni bir meslek sahibi de oldu. Tosun, bankacılıktan istifa ettikten sonra kendi halı mağazasını ve halen faaliyet gösteren Indigo Gallery’yi açtı. Bu oluşumu ise Matiana seyahat acentesini kurması, Museum Hotel’i açması, cross golf çalışmalarına start vermesi ve İstanbul’da hizmet veren, yurt içi ve yurt dışı seyahat programlarını kişiye özel detaylarla zenginleştiren seyahat acentesi Boutique Style’ı kurması takip etti. 8 yıldır jeotermal enerji ve termal turizme de odaklanan Tosun’un yaklaşık 300 dönümde iyi tarım yatırımları da bulunuyor. Kapadokya’nın turizm sektöründe öne çıkması konusunda pek çok inovatif proje geliştiren Tosun, bölgede balon turizmini ilk başlatan isim. Cross golf çalışmalarıyla dünyanın en dikkat çeken golf profesyonellerini Kapadokya’ya çeken Tosun, turizm sektöründe hayata geçirdiği projeler hakkında şu bilgileri veriyor: “Kapadokya’nın ilk balon firmasını dostlarım Lars ve Karli Moore ile kurdum. Halen Kapadokya’nın en özel otellerinin başında yer alan Museum Hotel de Kapadokya’nın ilk lüks butik oteli. En fazla 50 dolara oda satıldığı bir ortamda, ortalama 500 dolar ile pazara giriş yapma cesaretini gösterdik. Çok da başarılı olduk. Kapadokya’nın ilk kişiye özel turlar yapan acentesi Matiana’yı da biz kurduk. İnternet üzerine birçok yatırımı Kapadokya’da ilk biz gerçekleştirdik. Kapadokya’da golf turizmini çok farklı bir tarz ile başlattık. Cross golf çalışmalarına ise 2006’da başladık. Cross golf’ün temel prensibi doğal ortamda oynanması. Geçmişte 3 turnuva yaptık ve şu an sadece özel gruplara ve golf meraklılarına hizmet veriyoruz. Cross Golf’ü özel bir etkinlik olarak tutmak istiyoruz."

Röportajın ayrıntıları Platin'de...

EN ÇOK OKUNANLAR