USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

03 Şubat 2023 11:11

EMITT'te 2023 hedefi 500 milyon Euro

8-11 Şubat 2023 tarihlerinde 26'ncı kez gerçekleşecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT, onlarca ülkeden binlerce katılımcıyı Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde ağırlayacak. EMITT, 2023 için ülke ekonomisine 500 milyon Euro katkı sunmayı hedefliyor.

EMITT'te 2023 hedefi 500 milyon Euro

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT, 25 yıldır sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunan bir turizm zirvesi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. ICA Events tarafından TUROFED ve TTYD iş ortaklığında düzenlenen EMITT, kapılarını ziyaretçilerine bu yıl 26. kez açacak. Fuar; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda ve KOSGEB tarafından destekleniyor.

Fuar, her yıl 40 bine yakın sektör profesyoneli ile dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen seyahat severi ağırlıyor. 2022 yılında, 110 ülkeden 33.595 ziyaretçi ve 500'e yakın katılımcı EMITT fuarında yerini alırken, her yıl bölgedeki katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırarak sektörün büyümesine önemli katkılar sunuyor.

56 ÜLKEDEN 300'E YAKIN TUR OPERATÖRÜ KATILACAK

Türkiye'nin 2023 yılı turizm hedefinin 60 milyon turist ve 56 milyar dolar olduğunu belirten EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, "Bu hedefe katkı sunmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Sunduğumuz iş birliği fırsatları ile geçtiğimiz yıl 400 milyon Euro'nun üzerinde iş hacmi sağlamıştık. 2023 için ülke ekonomisine 500 milyon Euro katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu yıl Fransa, Rusya, Tunus, Kanada, İspanya, İngiltere, ABD, İsviçre, İran, İtalya, Yunanistan ve Azerbaycan'ın da içinde olduğu 56 ülkeden 300'e yakın davetli tur operatörünü ağırlamaya hazırlanıyoruz" dedi.

(EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın)

ANA BAŞLIK 'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' OLACAK

EMITT 2023 Etkinlik Programı'nın ana başlıklarını başta sürdürülebilirlik olmak üzere, sağlık ve wellness turizminde Türkiye'nin vizyonu ve çalışmaları, müşteri deneyimini geliştiren çığır açacak teknolojik uygulamalar, kültürel mirasımızın tanıtımı ve marka çalışmaları, eco, agro ve lüks turizm konusundaki iyi örnekler ile gastronomi oluşturacak. Son yıllarda Türkiye açısından çok önemli bir pazar haline gelen sağlık turizmi bu yıl da EMITT Fuarı'nın önemli konuları arasında bulunuyor. EMITT, Türkiye'nin sağlık turizminin de dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sağlık turizmi profesyonellerine yer verecek.

EN ÇOK OKUNANLAR