USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

13 Mayıs 2019 15:15

Aksoy: Türkiye'nin eşsiz şansı, tarihi ve kültürel zenginliği

Turcas Petrol CEO'su ve Aksoy Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Batu Aksoy Türkiye’yi turizm alanında rakiplerinden farklı kılan noktaları Platin'e açıkladı

Aksoy: Türkiye'nin eşsiz şansı, tarihi ve kültürel zenginliği

• Türkiye’yi turizm alanında rakiplerinden farklı kılan noktalar sizce neler?

Ülkemiz, dört mevsimin bir arada görüldüğü iklim yapısı, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, Türk insanının geleneksel konukseverliği, hizmet sektöründeki yetkin iş gücü, turizm vizyonuna sahip genç ve dinamik demografik yapısı, sektörde rakip ülkelere göre daha nitelikli tesisleri, coğrafi konumu, genç ve kıta ötesi pazarlar için henüz keşfedilmemiş bir destinasyon olması ve farklı zevklere yönelik alışveriş olanakları ile dünyada fark yaratıyor. Türkiye konaklama potansiyelini çok iyi kullanan ülkelerden biri. Bunun yanı sıra 7 bölgemizin alternatif destinasyonları ve tanıtımını çok önemli buluyoruz. Özellikle 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi gibi çalışmaların büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca ülkemiz birçok alanda olduğu gibi mavi yolculuklar için de en iyi rotalara sahip destinasyonlardan biri. 

• Türkiye’nin turizmdeki potansiyelini ortaya çıkarması için ne gibi atılımlar yapması gerekiyor?

Önümüzdeki aylarda 'Yeni Ekonomi Programı (YEP) Yapısal Dönüşüm Adımları-2019' kapsamında Turizm Master Planı hazırlanacak. Bu, ülkemiz turizmi adına çok önemli bir gelişme. Bu plan kapsamında nitelikli turistin ülkeye gelmesi ve turist başına düşen gelirin artırılması planlanıyor. Plan dahilinde yeni hedefler arasında başta gastronomi, inanç, kültür, golf, sağlık, kış ve kongre turizmleri yer alıyor. 

• Aksoy Holding olarak turizm alanında ne gibi yatırımlar gerçekleştirdiniz?

Bodrum Yalıkavak’ta inşaatına devam ettiğimiz, yaklaşık 200 milyon Euro yatırım değerine sahip Epique Island projemiz ile bölgeye ve ülkemize yeni bir vizyon kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bodrum’un en değerli projesi olarak hayata geçecek olan ve 75 villanın yer aldığı Epique Island, Ege’nin ilk ve tek lüks villa yarımadasıdır.
Bunun yanında Aksoy Holding’in turizm ve gayrimenkul sektöründeki en önemli yatırımı, Conrad İstanbul Bosphorus. Otelimizi 2016 yılında tamamlanan 70 milyon dolarlık bir renovasyon yatırımıyla baştan aşağı yenileyerek, artan turistik talebe hazır hale getirdik. 

• Yeni dönemde Türkiye’yi turizm anlamında ne gibi özellikleri ön plana çıkaracak?

Tarihi ve kültürel zenginliklerimiz, coğrafi avantajımız ve hizmet sektöründeki nitelikli iş gücümüz, ülkemizin rakiplerinin arasından sıyrılmasını sağlayan en önemli noktalar arasında yer alıyor. Ulaşım da turizmi etkileyen en önemli unsurlardan biri. Yeni hizmete sunulan ve başlangıç aşamasında 350 destinasyona uçuş imkanı sunan dünyanın en büyük hub’ı haline geleceğine inandığımız İstanbul Havalimanı’nın da ülkemiz turizmine hareketlilik katacağına inanıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR