USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

12 Nisan 2023 17:17

26. EMITT Fuarı başladı

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bugün başladı. 26'ncı kez düzenlenen fuar, 12-15 Nisan tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak.

26. EMITT Fuarı başladı

EMITT fuarı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, T.C İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (TÜROFED) Sururi Çorabatır ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü CEO Bilal Ekşi'nin katılımları ile açıldı.

"DÜNYADAKİ EN BÜYÜK 5 TURİZM FUARINDAN BİRİ OLMAYI BAŞARMIŞ ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON"

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "EMITT son 25 yıldır turizm sektörünün büyümesine ciddi katkı sunan, her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırarak dünyadaki en büyük 5 turizm fuarından biri olmayı başarmış çok önemli bir organizasyon. Bu anlamda Cumhuriyetimizin 100. yılında fuarımızın kapılarını sektör paydaşlarına açması son derece gurur verici. Salgın öncesi rakamlar söz konusu olduğunda 2022 yılı sonunda, rekora imza atarak en çok turist ağırlayan üçüncü ülke olmayı başardık. Gerçekçi ve iyi hesaplanmış hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemize gelen toplam gelir ve ziyaretçi sayısını artırdık. Bunun yanı sıra kişi başına gecelik harcamayı da artırarak 90 dolar seviyesine ulaştık. Hem toplam gelirde hem kişi başı gecelik harcamada Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmış olduğumuzu görüyoruz. Bu sene, yani 2023'te kişi başı gecelik harcamayı 95 olarak; 5 yıl içinde, yani 2028 yılında 118 dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

"81 İLDE TURİZM YAPACAK POTANSİYELİMİZ VAR"

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (TÜROFED) Erkan Yağcı, "2019 yılı dünya turizminde de ülke turizminde de önemli rakamlara ulaştığımız bir yıl oldu. 2023 yılında hedeflimiz; 2019 yılındaki rakamları geçmek olacak. 2022 yılı Türkiye 50 milyondan fazla turisti ve daha da önemlisi 46 milyar dolar turizm gelirlerini geride bırakarak bu zamana kadarki en iyi turizm rakamlarına ulaştı. 2023 yılı için belirlenen 60 milyon hedef gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef. Geniş tesislerimiz ve 4 mevsime açık turizm potansiyelimizin yanı sıra turizmi ülke geneline yayacak 81 ilde turizm yapacak potansiyelimiz var. Antalya ve İstanbul dünyada yıldız haline gelmiş şehirlerdir. Unutulmaması gereken husus ise sürdürülebilir turizmdir. Turizmde de sürdürülebilirlik sadece çevresel değil aynı zamanda sektörün de geleceği açısından sürdürülebilir olmalıdır." dedi.

"GURURUNU YAŞIYORUZ"

EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yaptığı açılış konuşmasına; "Geçmişe dayanan tecrübe, deneyimli personel ile birlikte, turizme yön veren; Türkiye'nin tanıtımına doğrudan katkı sağlayan EMITT'i 26. kez sektör ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz" sözleriyle başladı.

Aydın, "EMITT 12 yıl önce bünyemize katıldığından bu yana daha da gelişerek dünyadaki 5 büyük turizm fuarı arasında yerini aldı. Etkinlik her yıl 40.000'in üzerinde sektör profesyonelini, dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turistleri (ziyaretçileri) ağırlıyor. Bugün burada 30'a yakın ülkeden 600'e yakın katılımcı yer alıyor. EMITT, zemin hazırladığı iş birlikleri ve satış anlaşmaları ile fuar alanında katılımcı ve ziyaretçilere geçen yıl 400 milyon Euro'nun üzerinde bir iş hacmi sağlamıştı. Bu yıl iş hacmini bir önceki yıla göre artırarak 500 milyon Euro'ya taşımayı hedefliyoruz. Amacımız, siz değerli katılımcılarımızın daha verimli bir turizm sezonu yaşayabilmesi" dedi.

Aydın konuşmasını "EMITT olarak Türkiye'mizi 26 yıldır dünyaya tanıtıyoruz. 2023 yılının Türkiye'nin turizmde şahlanacağı bir yıl olacağını öngörüyoruz. EMITT de bu büyümeye son derece önemli katkı sunan bir platform olmaya devam edecek" ifadeleri ile sonlandırdı.

EN ÇOK OKUNANLAR