USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

09 Temmuz 2021 18:40
Umut Çelik

"Yeni dönemde liderlerin dijital becerileri öne çıkacak"

Pandemiyle birlikte dijitalleşen dünya ve hibrit çalışma düzeni çalışanlar kadar şirket liderlerini de etkiledi. Kereitsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Özgenç, “Yeni dönemde liderlerin ihtiyacı olan beceriler ve davranışlar hem kendilerini geliştirmeyi, hem de insan faktörünü öncelemeyi gerektiriyor. Yeni dönemde liderlerin dijital becerileri de son derece önemli” dedi.

"Yeni dönemde liderlerin dijital becerileri öne çıkacak"

"Yeni Normal" iş ortamında farklı liderlik davranışlarının gerekli olduğunu belirten Kereitsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Özgenç, "Normali, "öngörülebilirlik ve denge" durumu olarak tanımlarsak pandemi geçse de yakın gelecekte de olmayacak. Önümüzdeki dönem kendi içinde ciddi fırsatlar barındıran, inovatif ve hızlı olanın kazanabileceği; ancak daha kısa görüş mesafesi, opsiyonlarla çalışma, bulanıklaşan şirket sınırları ve daha fazla dış destek ile karakterize olabilecek bir dönem. Bu yeni dönemde liderlerin ihtiyacı olan beceriler ve davranışlar hem kendilerini geliştirmeyi, hem de insan faktörünü öncelemeyi gerektiriyor. Birçok şirkette kalıcı hale gelen hibrit çalışma ile birlikte Duygusal Zeka ve Empati liderlik başarısı için şart hale geldi." şeklinde konuştu.

Liderlikten ne anladığını ve ne beklediğini tanımlamanın şirketlerin yararına olacağını da ifade eden Özgenç, şöyle devam etti:

"Liderlerden bahsedince insanların aklına genelde "atanmış liderler" geliyor. Oysa şirketlerde bir de "ortaya çıkan liderler" var. Bunlar bir unvana ihtiyacı olmadan takipçileri olan, bilgi birikimiyle saygınlığıyla sözü dinlenen ve başvurulan, genellikle insan ilişkileri de güçlü kişiler. Yeni iş ortamı bu tip liderleri ön plana çıkarıyor. Öte yandan içe bakış, güçlü ve zayıf yanları ve davranış kalıplarını fark etme önem kazandı. Aynı şekilde, sosyal boyutu dahil zamanında ve kaliteli iletişim, katılımcılık yani kimseyi dışarda bırakmama, karşıdakini umursama ve bunu gösterme, duygulara karşı hassas olma, kendi duygularını da ortaya koyabilme ve korunmasızlık, otantiklik yani sahici ve içten olma, yeni dönemde güçlü olması gereken davranış biçimleri. Şirkete çeviklik ve esneklik kazandırma, inovasyon ortamı hazırlama, mevcuttan memnun olmama yani kritik düşünme, akıllı risk alma, sürekli öğrenme ve öğrenmeye teşvik etme, diğer önemli beceriler. Zorlu dönemler, engelleri göğüsleyebilmek ve hayal kırıklıkları ile başarısızlıkları fırsata çevirmek için kişisel dayanıklılık da gerektiriyor." şeklinde görüşlerini belirtti.

EN ÇOK OKUNANLAR