USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

20 Nisan 2023 13:13

WesterOps, uçtan uca geliştirdiği ürünlerle sektörde fark yaratıyor

Dünyada bugün kullanılan en modern yazılım araçları ve teknolojiler ile yeni uygulamalargeliştiren ve Avrupa ile ABD'ye yazılım ihraç eden WesterOps, küresel alanda pazar payını artırarak özellikle AI ve NLP teknolojilerine daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.

WesterOps, uçtan uca geliştirdiği ürünlerle sektörde fark yaratıyor

Yeni nesil teknolojileri kullanarak müşterileri için fark yaratan bir yazılım evi olarak hizmet veren WesterOps, Türkiye'den Avrupa ve Amerika'ya yazılım ihracatı yapabilen ve cirosu yıldan yıla katlanarak artan bir şirket olma özelliğine sahip. Bundan 6 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi TTO içinde kurulan şirket, bugün AR-GE merkezi olan ofisi ile Yapay zeka, Blockchain gibi konularda çözüm geliştirirken birçok yerli ve yabancı müşterisine de çözüm sağlıyor. WesterOps Genel Müdürü Gökhan Fazlı Çelik, şirketinin çalışmaları hakkında bilgi vererek yeni projelerini anlattı.

> Sektörde fark yaratan özellikleriniz neler?

Biz uçtan uca ürün geliştiren bir yazılım eviyiz. Bir projenin analizinden tasarımına, FrontEnd ve Mobil kodlamadan BackEnd kodlamasına, test süreçlerinden bulut ortamlarında canlıya alınmasına kadar olan tüm süreçlere kendi ekibimiz ile hizmet veriyoruz. Ürünlerimizi çevik yazılım geliştirme metodları kullanarak genelde Web ve Mobil tabanlı, mikro servis mimarisine uygun ve genelde bulutta Kubernetes üzerinde çalışacak şekilde geliştiriyoruz.

KOBIL İLE ORTAKLIK SÜRECİ

> Ortaklık sürecinizden ve iş birliğinden bahseder misiniz?

2021 yılında KOBIL ile ortaklık anlaşması imzaladık ve öncesinde var olan iş birliğimiz bu şekilde daha da ivme kazandı. Mevcutta KOBIL'in Super App teknolojisi ile çalışan platformlara destek oluyoruz. İstanbulSenin projesinde irili ufaklı birçok projeye imza attık. Örneğin trafik yoğunluğu uygulaması olan CepTrafik, demokratik katılım uygulaması olan SözSenin gibi projeler üzerinde çalıştık. Yakında yerli ve yabancı yeni platformlarda birçok uygulamamız daha görülebilecek.

> Önümüzdeki dönemde firmalar için hangi dijital projeleri gündeme getirmeyi planlıyorsunuz?

Türkçe doğal dil işleme konusunda Tübitak tarafından desteklenen bir uygulama geliştiriyoruz. Yakında lansmanını yapacağımız bu proje ile farklı kaynaklardan metin analizi yapıp uygulanabilir aksiyon çıkaran bir iş uygulamasını devreye alacağız. Burada elde ettiğimiz uzmanlığı müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlara da uygulayacağız. Blockchain tabanlı otomotiv alanında bir projemiz ve HR alanında yenilikçi bir projemiz Amerika'da devreye alınacak. Yine Amerika'da spor teknolojileri alanında destek olduğumuz bir proje olacak. FinTech alanında SaaS tabanlı Hedging konusunda destek olduğumuz projemizin yeni özelliklerini devreye alacağız.

"YAZILIM YAŞAM DÖNGÜSÜNÜ OTOMATİZE EDİYORUZ"

> Danışmanlık alanında destek olduğunuz ürün ve çözümler neler?

DevOps ve Cloud konusunda elde ettiğimiz uzmanlığı öteden beri müşterimizle paylaşıyoruz. Bu alanda yetişmiş iş gücümüz ile yazılım yaşam döngüsünü otomatize ederek yönetilmesi gibi imkânlar sağlıyoruz. Yine günümüzün karmaşık yazılım sistemlerinin performansını izleme ve sorun tespit ve teşhis etmede lider aracı olan Dynatrace partneriyiz. Ülkemizin büyük bankalarına destek oluyoruz.

> Yeni yatırımlarınızdan ve gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

Son dönemde Londra'da bir ofis açarak küresel pazar payımızı artırmaya çalışıyoruz. Özellikle AI ve NLP alanında ürünlerimizi olgunlaştırmayı ve bu konuda daha fazla yatırım yapmayı planlıyoruz. Üniversite iş birliklerimizi artırmayı ve daha fazla sayıda Ar-Ge personeli istihdam etmeyi hedefliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR