USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

11 Ocak 2023 13:10

vivo'nun yeni akıllı telefonu V25 5G Türkiye'de

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında gösterilen vivo, Türkiye'deki kullanıcılarını ürettiği yeni modellerle buluşturuyor. Son olarak V25 5G modeli Türkiye'de satışa çıktı. V25 5G; şık tasarımı ve güçlü performansıyla dikkat çekiyor.

vivo'nun yeni akıllı telefonu V25 5G Türkiye'de

Çinli akıllı telefon üreticisi vivo, İstanbul'da düzenlenen görkemli lansman töreniyle V25 5G modelini Türkiye'de satışa sundu. Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun da 'Resmi Akıllı Telefonu' olan V25 5G, kullanıcısına üstün kamera özellikleri sunarken şık tasarım çizgileri ve güçlü performans özellikleriyle de öne çıkıyor. V25 5G modelini ve firmanın çalışmalarını vivo Türkiye CMO'su Ertan Şensoy ile konuştuk.

"DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ RENK DEĞİŞTİREN FLORİT AG CAM ÖZELLİĞİ V25 5G'DE DE DEVAM EDİYOR"

* vivo'nun V serisinde daha önce yer verdiği ve olumlu yorumlar aldığı renk değiştiren tasarım çizgisini V25 5G'de de görebilecek miyiz? Telefonun tasarım özelliklerinden bahsedebilir misiniz?

İş yapışımızın temel felsefesi her anıya anlam katan inovasyonları gerçekleştirmek için çalışmak. Kullanıcılarımızın neşeli ve hayat dolu hissetmelerini sağlayacak tasarımlar üretmenin teknolojiyi daha anlamlı hale getirdiğine inanıyoruz. Bunu, vivo kullanan insanların hayatını gerçekten iyileştiren ürünler yaratmak için mükemmellik arayışında sürekli yenilik yaparak sağlıyoruz.

İnsan odaklı bir teknoloji markası olarak vivo ürünlerinin ortak özelliği; üstün kalite, inovasyon, müşterisinden ilham alarak tasarlayan ve hem iyi hissettiren hem şık gözüken cihazlar olmaları. V25 5G de en insani teknoloji markası olma hedefimize hizmet edecek şekilde müşteri odaklı olarak geliştirildi. V25 5G; 7.79 mm inceliği ve 186 gram ağırlığı ile hafif ve ince gövdeye ve son derece şık ve zarif, kullanıcıların ellerine rahat bir şekilde oturan bir tasarıma sahip. Devrim niteliğindeki UV ışığına maruz kaldığında Renk Değiştiren Florit AG Cam özelliği, şık tasarımıyla göz dolduran V25 5G'de de devam ediyor. Havacılık sektöründe kullanılan üstün kaliteli malzemeden üretilen kasasıyla V25 5G, vivo mühendislerinin gerçekleştirdiği 32.000 kez düşme, 6.000 kez şarj kablosu takıp çıkarma gibi zorlu kalite kontrol testlerinden geçerek kullanıcıların beğenisine sunuldu.

* En yeni görüntüleme teknolojilerine yer verilen V25 5G'nin kamera özellikleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yeni modelimiz V25 5G'yi fotoğraf ve video ile kendini ifade etmeyi seven kullanıcılar için özel olarak tasarladık. Donanım (OIS) ve yazılım (EIS) destekli ultra duyarlı Hibrit Görüntüleme Sistemi ile V25 5G, yaratıcılığı yeni bir boyuta taşıyor. Hareket halinde hatta koşu yaparken çekilen videoların daha net olmasına, fotoğraf çekerken el titremesiyle oluşan bulanıklığın da önüne geçilmesi sağlanıyor. Ayrıca bu teknoloji sayesinde normal çekime oranla 6 kat daha fazla ışık alınıyor. Böylece fotoğraflar daha net ve canlı görünüyor. Kullanıcıların son dönemde artan vlog ve selfie çekim taleplerini karşılamak için de otomatik odaklama ve yapay zekâ destekli 50MP Eye AF Selfie ön kameraya V25 5G'de yer verdik. Rakipleri 15cm'e kadar odaklama yapabilirken V25 5G 15cm'den sonsuza kadar odaklama yapabiliyor.

"KULLANICILAR YÜKSEK PERFORMANSLI ÖZEL BİR OYUN TECRÜBESİ DENEYİMLİYOR"

* V25 5G'nin diğer teknik özelliklerini aktarır mısınız? Günümüzde mobil oyun pazarının geldiği nokta göz önüne alındığında kullanıcılar bu alanda da iddialı bir telefona sahip olabilecek mi?

V25 5G sahip olduğu rakiplerinden ayrışan teknik özellikleri ve yazılım destekleri ile benzersiz bir mobil oyun deneyimi sunuyor. Yüksek enerji verimliliği sahip güçlü işlemcisi, üç katmanlı sıvı soğutma sistemi, güçlü bataryası ve hızlı şarj yetenekleri ile sorunsuz bir mobil oyun deneyimi sunuyor. 8GB RAM'in üzerine ilave 8GB Genişletilmiş RAM 3.0 teknolojisini destekleyen yenilikçi bellek yönetimi teknolojisi sayesinde de kullanıcılar yüksek performanslı özel bir oyun tecrübesi deneyimliyor. Game Boost modu sistemin kaynaklarını akıllıca koordine ederek, işlemcinin ve soğutma sisteminin oyun performansı potansiyelini tamamen açığa çıkararak optimum oyun deneyimini garanti ediyor. Çok Yönlü Ses İyileştirme, Oyun Anten Tasarımı, 4D Oyun Titreşimi gibi özellikler ile de oyun esnasında çok daha iyi bir görsel-işitsel deneyim sunuyor.

(vivo Türkiye CMO'su Ertan Şensoy)

"TÜRKİYE'DE ANDROID TELEFONLAR ARASINDA EN YÜKSEK TAVSİYE SKORUNA SAHİP MARKA OLDUK"

* vivo, Türkiye pazarına ne denli önem veriyor? Türkiye'deki yatırımlar devam edecek mi?

vivo olarak ekran altı ilk parmak izi okuyucudan açılıp kapanan kameraya, dünyanın en ince akıllı telefonundan renk değiştirebilen tasarıma kadar bugüne kadar sektöre kazandırdığımız birçok yenilik ile kullanıcılarımızın yoğun ilgisini kazanarak 60'ın üzerinde pazarda 400 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştık. Türkiye, bu pazarlar arasında vivo için ayrı bir yere ve öneme sahip. Türkiye'de Android telefonlar arasında en yüksek tavsiye skoruna sahip marka olduk. Türkiye akıllı telefon pazarından çok umutluyuz ve bu pazara yönelik tüm yatırımlarımızı uzun vadeli planlıyoruz. 2021 yılında toplam 20 milyon dolarlık yatırımla Gebze'de 2 üretim bandına sahip vivo Türkiye üretim tesisini açmıştık. Y serisi cihazlarımızın üretildiği tesisin, artan talep doğrultusunda Aralık 2022'de üçüncü üretim bandını devreye alarak kapasitesini %35 oranında artırdık ve 90 yeni istihdam sağladık. Önümüzdeki dönemde Türk kullanıcılarını üstün kalite ve teknolojiye sahip cihazlarla buluşturmak ve ürün portföyümüzü daha da genişletmek için çalışma ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

"2021 yılında toplam 20 milyon dolarlık yatırımla Gebze'de 2 üretim bandına sahip vivo Türkiye üretim tesisini açmıştık. Y serisi cihazlarımızın üretildiği tesisin, artan talep doğrultusunda Aralık 2022'de üçüncü üretim bandını devreye alarak kapasitesini %35 oranında artırdık ve 90 yeni istihdam sağladık."

* V25 5G'nin Türkiye satış fiyatı nedir?

V25 5G, 'Gün Doğumu Işıltısı' ve 'Elmas Siyahı' renk seçenekleri ve 13.999 TL + KDV tavsiye edilen satış fiyatı ile tüketiciyle buluşuyor.

V25 5G'NİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Kullanıcısına mükemmel fotoğrafçılık deneyimi sunmak isteyen vivo V25 5G'nin 64MP OIS ultra algılama kamerası, 8MP süper geniş açılı kamerası ve 2MP süper makro kameradan oluşan üçlü bir arka kamera sistemi bulunuyor. Selfie sevenler için özel olarak oluşturulan 50MP otomatik göz odaklamalı ön kamera ile başarılı pozlar yakalamak mümkün. V25 5G'nin hibrit görüntü sabitleme özelliği ile titremelerden uzak, net videolar çekilebiliyor. Sahip olduğu özellikler ile fotoğraf ve video tutkunlarını memnun eden V25 5G, mobil oyunseverleri de mutlu edecek özellikler barındırıyor. Telefonda daha iyi bir oyun deneyimi sunan etkili soğutma sistemi 'Liquid Cooling System' göze çarpıyor. Aynı zamanda Game Boost Modu ile oyunlardan yüksek verimlilik alınıyor. Kullanıcısına 8GB RAM ile sunulan V25 5G'nin boştaki ROM alanındaki 8GB ile performans artırmak da mümkün olabiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR